FőoldalRendszerintegrátorA Schneider Electric Evlink-rendszere a világ első, Renault ZE Ready minősítésű elektromosjármű-töltési megoldása
2011. október 18., kedd ::

A Schneider Electric Evlink-rendszere a világ első, Renault ZE Ready minősítésű elektromosjármű-töltési megoldása

A Schneider Electric az EVlink elektromos jármű-töltő infrastruktúra rendszerével a világon elsőként nyerte el a Renault ZE Ready tanúsítványát. A ZE Ready egy átfogó kompatibilitás-tesztelési protokoll, amely garantálja a nemzetközileg elfogadott szabványok egységes megvalósítását az elektromos járművekben és a töltési infrastruktúrában

A ZE Ready célja a meglévő szabályozások alkalmazásával és a meglévő szabványok kihasználásával a teljes töltési folyamat szabályozása, a töltőállomások tervezésétől és telepítésétől a telepítők képzéséig, az előzetes auditokig, a megfelelőségi tevékenységekig és tanácsadásig. A tanúsítványt 2011. augusztus 29-én adták át a Schneider Electric központjában, a franciaországi Rueil-Malmaisonban.

A Renault vállalattal együttműködve létrehozott műszaki alapokon felül a Schneider Electric villamos berendezéseket gyártó és telepítő vállalatokkal is együttműködött egy konkrét telepítési folyamat kidolgozásán a ZE Ready tanúsítvány megszerzése érdekében.

"Ágazatunknak három jó oka is van a Renault ZE Ready protokolljának alkalmazására: az elvégzendő feladatok számának csökkentése, a kompatibilitással kapcsolatos visszajelzések gyorsabb beszerzése és megosztása, illetve a telepített rendszerek működésének garantálása a felhasználók számára. A ZE Ready lényegi lépést jelent egy közös protokoll létrehozásában, amelyet minden autógyártó és villamos berendezéseket gyártó szervezet alkalmazni fog" - mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A Schneider Electric a tanúsítvánnyal rendelkező telepítők hatalmas, országos hálózatát építette már ki Franciaországban, hogy az egyéni fogyasztók és az intézményi ügyfelek igényeit is kielégíthesse.

  • Közel 700 alvállalkozó kapott tanúsítványt a töltőállomások lakóépületekben való telepítésére. A helyi jelenlét fontosságát hangsúlyozandó a Schneider Electric Couleur Pro Label VE programjában való részvétellel az alvállalkozók, külön a számukra készített képzést kaphatnak, valamint szerepelhetnek a vállalat francia weboldalánwww.schneider-electric.fr és a Renault márkakereskedési hálózatban.
  • Közel 150, villamos berendezéseket telepítő alvállalkozó működik együtt a vállalati ügyfelekkel és a helyi közösségekkel, melynek keretében energiamenedzsment szolgáltatásokat nyújtó töltőállomásokat telepítenek a parkolókba. Ezen felül az elmúlt hetekben több mint 350 Renault-szalonba telepítettek töltőállomásokat.
  • A Schneider Electric még 2011-ben elindítja az EcoXpert képzést, mely során a telepítő partnerein túl újabb minősítés szerezhető. A képzés célja, hogy ismertesse a töltési infrastruktúra telepítésével kapcsolatos gyakorlati szempontokat, illetve hogy a vállalatokat és a helyi hatóságokat is megszólítsa. Az EcoXpert képzés a ZE Ready tanúsítvány feltételeire és az IEC 61851-es szabványra helyezi a hangsúlyt.

A Schneider Electric első ZE Ready tanúsítvánnyal rendelkező, töltési infrastruktúrát támogató EVlink termékei és megoldásai jogosultak a Renault-Nissan szövetség, a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors által 2011. október 3-án bejelentett, a ZE Ready tanúsítványon alapuló EV Ready jelzés használatára. Az EVlink megoldások már kereskedelmi forgalomban is elérhetőek.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény