FőoldalRendszerintegrátorA Siemens már a hatodik német offshore-szélparkra kapott megrendelést
2011. augusztus 24., szerda ::

A Siemens már a hatodik német offshore-szélparkra kapott megrendelést

A megrendelés a Meerwind Süd/Ost projektre szól, ahová a Siemens Energy 80 darab 3,6 MW-os, 120 m rotor-átmérőjű szélturbinát szállít. Az ügyfél a WindMW GmbH, amelynek részvényesei a bremerhaveni Blackstone and Windland Energieerzeugungs GmbH által kezelt pénzügyi alapok

A Meerwind Süd/Ost szélfarm tervezéséért és megépítéséért, valamint üzemeltetéséért a WindMW a felelős. Most először fordul elő, hogy egy magánkézben lévő tőketársaság Siemens offshore szélparkba fektet be. 2013-ra tervezett elkészülte után a Meerwind Süd/Ost 288 MW-nyi teljes kapacitása 400.000 háztartás tiszta energiával való ellátására lesz elegendő.
Német vizekben ez lesz a Siemens hatodik offshore szélparkja az EnBW Baltic 1 (48,3 MW), EnBW Baltic 2 (288 MW), Borkum Riffgat (108 MW), Dan-Tysk (288 MW) és Borkum Riffgrund 1 (320 MW) telepek után. Ilyen szélerőművek hamarosan számottevő mértékben fognak hozzájárulni környezetbarát energia-ellátáshoz Németországban csakúgy, mint más országokban, pl. az Egyesült Királyságban. A kiváló szélviszonyok hatalmas potenciált képviselnek. 2030-ra várhatóan 20.000-25.000 MW összteljesítményű szélparkok fognak működni német parti vizekben.
A Meerwind Süd/Ost telep Helgoland szigetétől 23 km-re, északra fekszik. Területe 42 km2, a vízmélység 22-26 m. A Siemens nemcsak szállítja hozzá a turbinákat, hanem telepíti és üzembe is állítja azokat, valamint öt év tartamban a karbantartást is elvégzi. A szervizállomás Helgolandon lesz.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény