FőoldalKonstruktőrAdditív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn
2023. július 10., hétfő ::

Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn

Idén szeptemberben Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést indít Gödöllőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézete. Ezáltal a fővároshoz igen közeli lehetőséget nyújt az innovatív, jövőálló tudást adó képzés elvégzésére.

Az additív gyártástechnológiák ipari alkalmazásának exponenciális térhódítása az utóbbi évtizedben tagadhatatlan volt. Nemcsak a legjelentősebb gyártó ágazatokban, de többek között az egészségügyben, a gyógyszerfejlesztésekben, a kreatíviparban és az építészet területén is egyre nagyobb a kereslet az additív eljárásokat ismerő szakmérnökök iránt. A technológia térhódításával párhuzamosan az elérhető eljárások köre jelentősen diverzifikálódott, a 3D nyomtatható alapanyagok száma pedig robbanásszerűen megnőtt és napról napra bővül. Mindennek köszönhetően megjelent az igény a területet hitelesen és átfogóan tárgyaló, akkreditált képzési forma iránt.

Az additív gyártás már a legtöbb mérnökképzés tanrendjében kötelező vagy választható elemként megjelenik, azonban kifejezetten a szakterületnek dedikált, akkreditált képzést egyelőre nagyon korlátozott számban van lehetőség elvégezni. A MATE az első egyetemek között van, ahol elérhetővé vált az Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzés, amellyel a fővároshoz közeli lehetőséget nyújt annak elvégzésére. A programban a MATE szakmai partnere a több mint egy évtizednyi 3D nyomtatási és 3D szkennelési tapasztalattal rendelkező FreeDee Kft. lesz.
„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy újabb egyetemmel dolgozhatunk együtt az additív gyártástechnológiai ismeretek hazai terjedéséért. A FreeDee indulása óta nagy hangsúlyt fektetett a tudásmegosztásra, segítettük a 3D nyomtatás általános és középiskolai terjedését, számtalan ingyenes szakmai napot szervezünk, megalapítottuk a 3D Akadémiát és a MOME-n is tartottunk témába vágó képzéseket. Így a MATE-val való együttműködés a szakirányú továbbképzésben számunkra teljesen profilba vágó, természetes továbblépés.” – mondta Szabó Péter, a FreeDee Kft. műszaki vezetője.

Az additív technológiai továbbképzés műszaki alapképzéssel rendelkező mérnökök számára végezhető el. A két félévet lefedő program önköltséges, levelező formában végezhető el hétvégi, péntek-szombati személyes képzési napokkal. Az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a FreeDee, a MATE és a felvi.hu oldalán is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény