FőoldalKonstruktőrNemsokára bemutatják a dupla sebességű USB4-et
2022. szeptember 26., hétfő ::

Nemsokára bemutatják a dupla sebességű USB4-et

Az informatikai szektor gyors fejlődését mi sem mutatja jobban, mint az egyre jobb és gyorsabb eszközök megjelenése. Mindez az USB-szabványnál is jól érzékelhető.

Az USB Promoter Group nemrég bejelentette az USB4 2.0-s verziójának kiadását, amely akár 80 Gbps adatteljesítményt tesz lehetővé USB Type-C kábelen és csatlakozón keresztül. Az USB Type-C és USB Power Delivery (USB PD) specifikációk is frissülnek, hogy lehetővé tegyék ezt a magasabb szintű adatteljesítményt. Mindezeket a specifikációs frissítéseket várhatóan a novemberre tervezett USB DevDays fejlesztői események idei sorozata előtt teszik közzé.

A frissített USB4 megoldás legfontosabb jellemzői a következők:

  • Akár 80 Gbps-os működés, egy új fizikai rétegarchitektúra alapján, meglévő 40 Gbps-os USB Type-C passzív kábelekkel és újonnan definiált 80 Gbps-os USB Type-C aktív kábelekkel.
  • Frissíti az adatokat és a megjelenítési protokollokat, hogy jobban kihasználhassa a rendelkezésre álló sávszélesség növekedését.
  • Az USB-adatarchitektúra frissítései mostantól lehetővé teszik, hogy az USB 3.2 meghaladja a 20 Gbps-ot.
  • Igazodik a DisplayPort és a PCIe specifikációk legújabb verzióihoz.
  • Visszamenőleges kompatibilitás az USB4 1.0-s verziójával, az USB 3.2-vel, az USB 2.0-val és a Thunderbolt™ 3-mal.

A legfontosabb változás, hogy az új változat 80 Gbps-mal dolgozik, miközben a felhasználónak nem kell majd új kábelt vásárolnia. A szabványfelelős azt nem magyarázta el, hogy ez hogyan lehetséges, de a szervezet szóvivője állította: ez volt az egyik követelmény az új specifikáció kidolgozásakor. A megvalósítás részleteit az újdonság hivatalos debütálásakor állítólag ezt is nyilvánosságra hozzák.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új szabvány mikor jut el ténylegesen a fogyasztókhoz. A közlés szerint a szabványt jelenleg csakis a fejlesztők próbálgathatják.

Forrás: www.businesswire.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény