FőoldalKonstruktőrSensirion SHT3x sorozatú párataralom értékelők – Kalibrált és hőmérséklet kompenzált szenzorok
2021. április 08., csütörtök ::

Sensirion SHT3x sorozatú párataralom értékelők – Kalibrált és hőmérséklet kompenzált szenzorok

A levegő páratartalma és hőmérséklete két olyan paraméter, mely nagymértékben befolyásolják komfortérzetünket. Például, a túl alacsony párartartalom a bőr és a nyálkahártya kiszáradásához vezethet, ami a továbbiakban irritációt és influenza-szerű tüneteket okozhat.

sht31 dis b rd low

A túl magas páratartalom pedig elősegíti a penész és a mikroorganizmusok stb. elterjedését. Emiatt a korszerű HVAC rendszerekben és a hasonló berendezésekben (légkondicionálók, légnedvesítők és szárítók) precíz érzékelőket használnak a levegő minőségének monitorozására.

Az SHT3x olyan páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők sorozatát jelöli, melyekben az új, optimalizált CMOSens® integrált áramkört alkalmazzák. Ez a – Sensirion márka által kidolgozott – megoldás nagyobb megbízhatóságot garantál, és javítja a mérési pontosságot. Az SHT3x sorozat számos további funkciót is kínál, úm.: feljavított jelkonverzió, két különböző I2C cím (a kiválasztás a logikai állapotnak az érzékelő dedikált pin-jére történő megadásával történik), megadott páratartalom/hőmérséklet túllépésekor bekövetkező riasztási üzemmód, és akár 1 MHz kommunikációs sebesség.

Ezen túlmenően, az érzékelők –40°C-tól +125°C-ig terjedő széles működési hőmérséklet tartománnyal és kompakt DFN8 tokozással rendelkeznek, melynek méretei: 2,5 x 2,5 x 0,9 mm.

Tulajdonságok

Érzékelő típus:

hőmérséklet és páratartalom

Interfész:

analóg vagy I2C

Páratartalom méréstartomány:

0%– 100% RH

Hőmérséklet méréstartomány:

–40°C-tól +125°C-ig

Technológia:

CMOSens

Tápfeszültség:

2,15V-tól (vagy 2,4V-tól) 5,5V DC-ig

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény