FőoldalKonstruktőrKompakt infravörös lézerek a mobilok arcfelismerő funkcióihoz
2019. augusztus 26., hétfő ::

Kompakt infravörös lézerek a mobilok arcfelismerő funkcióihoz

Az RS Components bemutatta első termékét az Osram Opto Semiconductors által gyártott Bidos termékcsaládból. A Bidos PLPVQ940A egy kompakt, költséghatékony és homogén „reflektoros megvilágítási” forrást kínál a mobileszközök arcfelismerő funkciójához a tervezőmérnökök számára

A biometrikus azonosítás egy biztonságos és kényelmes módszer az egyre bonyolultabb jelszó-portfóliók kezelése helyett. Kamera segítségével rögzíti egy személy egyedi vonásait – az arc jellegzetességeit, az írisz mintázatát vagy a tenyérben futó erek hálózatát –, és azt összeveti a rendszerben tárolt képekkel. Egyezés esetén megtörténik a készülék feloldása.

Az arcfelismeréshez szükséges fényforrásnak tervezett Osram Bidos PLPVQ940A egyenletesen világítja meg az arcot, lehetővé téve a rendszer számára, hogy kiváló minőségű képeket rögzítsen, ami elengedhetetlen a megbízható azonosításhoz. Az infravörös fény használatának köszönhetően a rögzített kép nem torzul a környezeti fény miatt.

A VCSEL (függőleges üregű felületsugárzó lézer) egy olyan fényforrás, amely a fényt a félvezető eszköz felületére függőlegesen sugárzó monolitikus lézerrezonátorral rendelkezik, ezáltal irányítottan kibocsátott, egységes fényt biztosít. A VCSEL-ek a hagyományos IRED (infravörös fénykibocsátó dióda) nagy teljesítménysűrűségét, homogén megvilágítását és egyszerű tokozását ötvözik a lézerek keskeny spektrális szélességével és sebességével. A sugárdivergencia keskenyebb, a céleszközökbe való beszerelés könnyebb és hatékonyabb, a hőmérséklet-változásokra való hullámhossz-érzékenység pedig sokkal kisebb, mint egy EEL (élsugárzó lézer) dióda esetében. A száloptikával való összekapcsolási hatékonyság kiemelkedő.

Az eszközt 940 nm-es hullámhossz, 27%-os hatékonyság és 300 mW kimeneti teljesítmény jellemzi (valamint 600 mW jellemző kimeneti csúcsteljesítmény). Tokozása 1,9×2,20×0,85 mm méretű SMD, és 65 °×78 °-os szögben szórt megvilágítást biztosít.

Az Osram Bidos PLPVQ940A mostantól elérhető az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény