FőoldalKonstruktőrMegkezdi a 16 gigabites GDDR6 memóriák gyártását a Samsung
2018. január 26., péntek ::

Megkezdi a 16 gigabites GDDR6 memóriák gyártását a Samsung

A már forgalomban lévő GDDR5-höz képest az új memória kétszer akkora sebességgel szolgálja ki a grafikai megoldások piacának igényeit

A memória a legújabb technológiákat (ideértve a mesterséges intelligenciához kötődő megoldások grafikai feldolgozását is) támogatja. Tömeggyártásának beindulása jelentős szerepet játszik a következő generációs grafikus kártyák és rendszerek bevezetésében. A sűrűség, teljesítmény és energiahatékonyság területein elért fejlesztéseknek köszönhetően a 16 Gibit-es GDDR6 vélhetően széleskörű felhasználásra számíthat az olyan gyorsan fejlődő területeken mint a 8K UHD videó-tartalmak gyártása, a virtuális valóság (VR), a kiterjesztett valóság (AR) és a mesterséges intelligencia (AI).

A Samsung továbbfejlesztett 10 nm osztályú folyamattechnológiára épült új GDDR6 memóriája a vállalat 20 nm-es 8 Gibites GDDR5 memóriájához képest kétszeres, 16 Gibites sűrűséggel érkezik. Az új megoldás 18 Gibit/s per pin adat átviteli sebességre és összességében max. 72 GiB/s per chip sávszélességre képes. Ez a 8 Gibites GDDR5 memória 8 Gibit/s tűsebességének több, mint dupláját jelenti.

Kis teljesítményű áramkör 1,35 V-os is képes működni, ami 13%-kal kisebb a széles körben elterjedt, nagyteljesítményű GDDR5-ök 1,55 V-os tápfeszültség igényéhez képest. Ennek köszönhetően azokhoz képest 35 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználással jár a működése.

Az áramkör FBGA180 tokozásban lesz elérhető.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény