FőoldalKonstruktőrÖtletből tervrajz
2016. július 11., hétfő ::

Ötletből tervrajz

A Siemens bemutatta a Catchbook szoftvert, ezt a táblagépekre és okostelefonokra kidolgozott új, hatékony rajzoló és vázlatkészítő alkalmazást, amely a szabadkézi rajzokat szabatos, kétdimenziós tervrajzokká alakítja át. Az új alkalmazás egyszerű és intuitív felhasználói interfésszel rendelkezik, amely érintőképernyős és érintőceruzás, Android, iOS és Windows operációs rendszerű eszközökkel működik

A Catchbook-ot a közismert, szalvétára felskiccelt rajzok digitális változataként tervezték – ilyen módon már számos elképesztő találmány és még több lakás átalakítási projekt született. A Catchbook használható ötletek egyszerű leskiccelésére, ahogy azt papírral és ceruzával tennénk, azonban elég intelligens ahhoz, hogy pontos, mérethű rajzokat készítsen, amelyek tervezés és konstrukció céljára alkalmasak. Sőt mi több, a rajzok teljes mértékben szerkeszthetők az egyszerű toló és húzó (push and pull) technikával, így a Catchbook sokkal hatékonyabb bármiféle papírdarabnál. A Siemens termék életciklus menedzselő (PLM) szoftver üzletága által kifejlesztett Catchbook a vállalat piacvezető ipari tervrajzkészítő technológiájára épül. A Catchbook különféle változatai már mai is letölthetők, az ingyenes verziótól kezdve az 5,99 dollárba kerülő, minden funkciót tartalmazó alkalmazásig.

Bárki, akinek pontosan és hatékonyan lerajzolandó elképzelése van, élvezni fogja a Catchbook előnyeit. Az alkalmazás hasznosítható személyes célokra, vagy a másokkal történő kommunikációra és közös munkára. Használható vázlatok készítésére és diagramok kivágására, lehet vele geometriát oktatni gyerekeknek vagy bútorokat tervezni, otthonokat átalakítani.

"A Catchbook-ot úgy tervezték, hogy egyszerű és rendkívül hatékony legyen. Használata intuitív és természetes" - jelentette ki Chuck Grindstaff, a Siemens PLM Software elnök-vezérigazgatója. "Alkalmazottaink gyermekei – némelyikük még csak hat éves – felkapják a Catchbook-ot, és pillanatok alatt rajzokat készítenek vele. Különösen szeretik átrajzolásra használni az eszközt. Azonban csupán akkor döbbentem rá, hogy elértük a célunkat, amikor megmutattam néhány barátomnak, és ők is ugyanilyen könnyedséggel kezelték. Olyan egyszerű a használata, hogy még egy felnőtt is megbirkózik vele!"

A Catchbook felhasználói rajzolhatnak szabadon, vagy importálhatnak egy képet vagy fényképet, és azt részletekkel kiegészítve átszerkeszthetik. A felhasználóknak ritkán van szükségük menü vagy parancs aktiválására. Ehelyett minden az ujjal vagy érintőceruzával megvalósuló közvetlen kölcsönhatásra összpontosul. Noha már számos, a művészi igényű képi ábrázolást megkönnyítő alkalmazás található a piacon, a Catchbook az egyetlen olyan app, amely a szabadkézi vázlatokat pontos rajzokat ábrázoló matematikai görbékké alakítja át. A Catchbook a szabadkézi vázlatok egyszerűségét összekapcsolja a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) hatékonyságával. Segíti a felhasználókat, hogy ötleteikből pontos, CAD-kompatibilis ábrázolásokat készítsenek.

A Catchbook révén mindenki – az alkalmi otthoni felhasználótól a szakképzett mérnökig – szabatosan és hathatósan tudja lerajzolni az elképzeléseit. A Catchbook segítségével a barkácsolók és reménybeli tervezők a vázlatokat pontos kétdimenziós rajzokká konvertálhatják bármiféle CAD ismeret vagy gyakorlat nélkül is. Ugyanakkor a professzionális tervező-mérnökök gyorsan rögzíthetik ötleteiket a Catchbook-kal és könnyebben együttműködhetnek CAD-ot nem használó partnerekkel. Ez segíti az elképzelési és kezdeti tervezési fázisok összevonását, így tovább rövidíthető a tervezési ciklus. A Catchbook, melynek megalkotását a Siemens gyártással foglalkozó ügyfelei inspirálták, akiknek az ötlet felvázolása és a tervezés közötti szakadék áthidalására szolgáló eszközre volt szükségük, gyorsan továbbfejlődött valami többé: egy bárki számára használható alkalmazássá.

Intuitív felhasználói interfésze alatt a Catchbook részint ugyanazt a fejlett technológiát használja, mint a világ legtöbb élenjáró CAD alkalmazása. A háttérben a Siemens D-Cubed™ szoftver komponense működik, amely kétdimenziós geometriai kényszerek megoldására kifejlesztett eszközként rögzíti és megőrzi a geometriai paraméterek közötti összefüggéseket. Ez az, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a Catchbook rajzok interaktív kezelését. Ezek a rajzok közvetlenül megoszthatók közösségi médián vagy e-mailen keresztül, illetve exportálhatók képként. A felhasználók a rajzokat vázlatként közvetlenül exportálhatják gyakorlatilag bármelyik grafikus tervező vagy kereskedelmi CAD rendszerbe is, ideértve a Siemens NX™ és Solid Edge® szoftverét.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény