FőoldalKonstruktőrUltrakompakt méretű, 1 Mibit kapacitású SPI FRAM
2015. szeptember 28., hétfő ::

Ultrakompakt méretű, 1 Mibit kapacitású SPI FRAM

A Fujitsu Semiconductor Europe bemutatta új, ultrakicsi tokozású, 1 Mibit kapacitású SPI FRAM alkatrészét. Az új, 8-kivezetős, WL-CSP tokozású memória alkatrész a korábban bemutatott MB85RS1MT új variánsának tekinthető. Az ipari standard SOP-8 tokozással szemben az új WL-CSP tokozás mérete mindössze 3,09×2,28×0,33 mm, amely nem kevesebb, mint 77%-kal csökkenti a teljes helyigényt és 80%-kal az alkatrész magasságát. Az újdonság bemutatkozásával a Fujitsu biztosítja a legkisebb méretű tokozási variánst az 1 Mibites SPI FRAM-ok piacán

A WL-CSP tokozás a FRAM-ot a hordható és szenzoros alkalmazások ideális, nemfelejtő memóriájává lépteti elő. Ez a két, rendkívül gyorsan bővülő piac ultrakicsi fizikai méreteket, rendkívül alacsony energiaigényt és írási ciklusok igen nagy tolerálható számát követeli meg. Az FRAM tökéletesen alkalmas erre a feladatra, és ideális teljesítményt nyújt minden tekintetben a Fujitsu állítása szerint.

Míg a hagyományos nemfelejtő memóriák (mint pl. az EEPROM vagy flash) esetében az elviselhető írási ciklusok száma mindössze 1 millió körül van, addig az MB85RS1MT FRAM esetében ez a 10 milliárdos nagyságrendbe esik, írás és olvasás tekintetében egyaránt. Valósidejű adatrögzítés szempontjából ez egy igen jelentős tényező. Az EEPROM és flash memóriákra jellemző, blokkos hozzáféréssel ellentétben az FRAM tartalma gyorsan és rugalmasan írható felül, várakozási idő nélkül. Ez azt is jelenti, hogy az FRAM energiafogyasztása írási hozzáférés esetén sokkal kisebb, amely rendkívül fontos az adatnaplózással működő, hordható/szenzoros alkalmazások esetében. A miniatűr, 8-kivezetős WL-CSP tokozás az SOP-8 tokozási méret mindössze 5%-át teszi ki, így a miniatürizálási törekvéseket is kiválóan támogatja.

Az MB85RS1MT működési feszültségtartománya 1,8 ... 3,6 V, a garantált adattartási idő 85 °C-on 10 év. Az alkatrész működési hőmérséklettartománya -40 ... 85 °C.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény