FőoldalKonstruktőrKözelségérzékelő szenzor mobiltelefonok számára
2015. január 13., kedd ::

Közelségérzékelő szenzor mobiltelefonok számára

Az STMicroelectronics új, nagy pontosságú, optikai távolságmérős modult mutatott be a FlightSense™ Time-of-Flight technológia alapján. Az új szenzor kimagasló távolságmérési képességekkel rendellezik. A FlightSense™ technológia kimagasló távolságmérési képességének alapja az időmérés, amely a kibocsátott fény a céltárgyról való visszaverődésének idejét méri – szemben a hagyományos szenzorokkal, amely csak a visszavert jel szintjét mérik, nem pedig az abszolút távolságot

Az STMicro FlightSense™ technológia a hagyományos, infravörös szenzorokhoz képest nagyobb távolságok mérésére alkalmas, független a céltárgy reflektivitásától, mérési sebessége nagyobb, fogyasztása alacsonyabb.

A VL6180X modul a FlightSense™ közelségérzékelési technológiát környezetifény-mérő szenzorral kombinálja, támogat alapszintű gesztusfelismerést is. Az új szenzor által támogatott felhasználási modelleknek szinte csak a képzelet szab határt, így rendkívül sok piaci szegmens számára lehet ideális választás, kezdve az okostelefonokból és tabletektől a játékvezérlőkön át a különböző szórakoztatóelektronikai és ipari berendezésekig. Az STMicro megerősítette, hogy a szórakoztatóelektronikai óriás LG legújabb zászlóshajó okostelefonjánál, a G3 modellnél a lézeres autófókusz teljesítményét a FlightSense™ technológia segíti.

A VL6180X modul kompakt, 4,8×2,8×1,0 mm méretű, optikai LGA12 típusú tokozásban kap helyet, és akár 100 mm vagy (a környezeti feltételek függvényében) még nagyobb távolságról alkalmas közelségérzékelésre. A modul I2C interfészt is támogat vezérlési és adatátviteli célokra, a két programozható GPIO csatlakozóval pedig küszöbérték-alapú alkalmazások könnyűszerrel implementálhatók.

Az STMicro legújabb közelségérzékelő szenzorának tulajdonságait és újdonságait az újonnan bemutatott VL6180X Explorer fejlesztőkészlettel a legkényelmesebb megismerni. Az új kit nemcsak a FlightSense™ technológia gyors és hatékony megismerését teszi lehetővé, hanem valódi végtermék fejlesztését is igen hatékonyan támogatja. A kit támogatja az USB-vel illeszthető STM32Nucleo kártya és a szenzort is tartalmazó VL6180X szenzorpajzs, 4-digites LED kijelző, valamint csúszókapcsoló illesztését. A kijelzőn megjeleníthető a célponthoz képesti távolság vagy a környezetifény szintje is.

Az STMicroelectronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény