FőoldalKonstruktőrEnergiahatékonyságban az élen
2014. december 11., csütörtök ::

Energiahatékonyságban az élen

philips led-1A Philips az idei E.ON Energiatakarékossági Díjátadón két díjat is nyert LED technológiájú fényforrásaival. A vállalat újabb hazai elismerése is igazolja, hogy innovatív megoldásaival felvértezett, elérhető árú fényforrásai is valódi segítséget és könnyebbséget jelentenek a fogyasztónak

Ötödik alkalommal díjazta az E.ON Hungária a legkiemelkedőbb energiatakarékos háztartási termékeket. Magyarország vezető energiaszolgáltatója az elmúlt egy évben bevezetett termékek gyártóinak a következő öt kategóriában osztott elismeréseket: LCD/LED televíziók, hűtőkészülékek, mosógépek, porszívók, és idén először a LED fényforrások innovatív megoldásai között. A díjazással a vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy okos döntésekkel és tudatosan megválasztott háztartási berendezésekkel a családok évente több tízezer forintot is spórolhatnak – pusztán az áramfogyasztás csökkentésével.

A díjra a tradícióknak megfelelően bármely háztartási készüléket gyártó vállalat térítésmenetesen nevezhette termékeit. Az energiafogyasztási vizsgálatot idén is a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakemberei végezték. Bár a vizsgált termékeket alapvetően fogyasztásuk alapján díjazták, a fényforrások kategóriájában ettől eltértek, mivel kizárólag azok a termékek nyerhették el az E.ON Energiatakarékossági Díjat, mely termékek a fényhasznosítása alapján a leghatékonyabbnak bizonyultak.

A Philips két díjat is nyert a fényforrások kategóriában. A díjazott termékeket öt árkategória szerint osztották fel, melyben a Philips CorePro LED fényforrása valamint a Philips Master LED fényforrása is első helyen végzett. Előbbi a háromezer-ötszáz forint alatti termékek, míg utóbbi a nyolcezer forint feletti termékek csoportjában kapott elismerést. Az E.ON álláspontja szerint az ár alapján való felosztással, cáfolni tudják azt a tévhitet, miszerint a legdrágább termék lehet csak a leghatékonyabb.

A világítás forradalma

Az izzólámpa feltalálása óta nem volt akkora technológiai újítás a világítástechnikában, mint amit a LED fényforrások bevezetése jelentett. Rohamosan terjedő használatát számos előnyös tulajdonsága indokolja: fizikailag apró, így beépíthető és integrálható, extrém hosszú élettartamú, digitálisan szabályozható, mentes hő- és UV-sugárzástól, valamint a hagyományos társaihoz képest sokkal kevesebb energiát használ fel a működéshez.

A LED technológia a mesterséges világítást értelmezi újra, és egy új funkcióval ruházza fel, ami a belsőépítészeti szempontból is kiemelkedően fontos. A jó világítás-megoldások ismérve, hogy azon túl, hogy megfelelő megvilágítást adnak, kihangsúlyozzák a formákat és funkciókat, javítják a közérzetet, különleges hangulatot teremtenek, mindezt pedig úgy, hogy segítenek kifejezni egyéniségünket. Az apró LED-ek a világításban eddig ismeretlen formatervezési szabadságot nyújtanak: a szinte bármilyen design alapján kialakítható fényforrások, új távlatokat nyitnak a lakberendezésben és a belső terek kialakításában, miközben használatukkal takarékoskodhatunk.

A Royal Philips Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény