FőoldalKonstruktőrRaspberry Pi a beágyazott rendszerek tervezőinek
2014. június 17., kedd ::

Raspberry Pi a beágyazott rendszerek tervezőinek

Az RS Components bejelentette a Raspberry Pi Foundation legújabb termékének, a Raspberry Pi Compute Module-nak a megjelenését. A Compute Module az RS-nél eleinte fejlesztőcsomagban, a Compute Board Module IO Development Board termékkel együtt vásárolható meg, amely széles körű I/O-csatlakoztathatóságának köszönhetően ideális prototípusfejlesztő platformként szolgál az elektronikus tervezéssel foglalkozó mérnökök számára

A kifejezetten a beágyazott rendszerek fejlesztésével foglalkozó professzionális szakembereknek szánt Raspberry Pi Compute Module normál DDR2 SODIMM-aljzathoz csatlakoztatható, és ugyanazon alapfunkciókat nyújtja, mint a hagyományos Raspberry Pi berendezések: egyebek mellett Broadcom BCM2835 processzorral és 512 MiB RAM-mal rendelkezik. Ebben a berendezésben azonban SD-kártya helyett integrált 4 GiB-os eMMC Flash memória található, és mindez egy 67,6×30 mm-es panelre integrálva kapott helyet.

A Compute Module IO Development Board egy egyszerű, nyílt forráskódú fejlesztőpanel. Ha a tervező csatlakoztatja hozzá a Compute Module eszközt, a segítségével beprogramozhatja annak Flash memóriáját, a processzorinterfészeket pedig tűs és flexi csatlakozóval érheti el, csakúgy, mint a hagyományos Raspberry Pi esetében. A termék HDMI-aljzattal és USB-csatlakozókkal rendelkezik, így egy olyan rendszer alapjául is szolgálhat, amely képes futtatni a kívánt operációs rendszert – így a tervező a Compute Module segítségével már hozzá is láthat a kívánt termék megalkotásához.

Eben Upton, a Raspberry Pi Foundation munkatársa, a következőket mondta:
„Mivel láttuk, hogy számos ipari és kereskedelmi tervező a Raspberry Pi-t választja az általa tervezett rendszer alapjául, megterveztük a Compute Module-t. Olyan megoldással szerettünk volna előállni, amely kompakt formában nyújtja a Raspberry Pi tudását, de az I/O kialakítását a végrendszer gyártójára bízza."

„Bár eredetileg oktatási célú eszköznek szánták, a Raspberry Pi azóta messze túlnőtt önmagán: számos mérnök gyors, költséghatékony és professzionális megoldásként tekint rá, amely kitűnően használható a beágyazott rendszerek fejlesztése során" jelentette ki Glenn Jarrett, az RS Components termékmarketingért felelős nemzetközi igazgatója.

A Raspberry Pi Compute Module önállóan, 2014 őszétől lesz megvásárolható.

A Compute Module és a Compute Module IO Development Board terméket is tartalmazó Raspberry Pi Compute Module fejlesztőkészlet az RS-nél előre megrendelhető 48 788 Ft-ért.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény