FőoldalKonstruktőrLED-alapú komplex világítási rendszerek
2014. március 26., szerda ::

LED-alapú komplex világítási rendszerek

LED-alapú közintézményi, üzleti és közvilágítási célokat szolgáló komplex világítási rendszerek fejlesztését végzi a GE Hungary Kft. a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló „LED-alapú komplex világítási rendszerek fejlesztése" program keretében. A tervek szerint 2016. március 31-én záruló programot az Alap 979 536 000 forinttal támogatja

A GE Hungary Kft. Világítástechnikai üzletága a programban a legkorszerűbb, leghatékonyabb LED fényforrásokon alapuló intézményi és közvilágítási célokat szolgáló komplex beltéri- és kültéri világítási rendszerek fejlesztésén dolgozik. A projekt megvalósítása során a vállalat magyar egyetemekkel, kutatóintézetekkel és innovatív kisvállalkozásokkal működik együtt a feladatok megoldásában.

A globális világítástechnikai piacon egyre növekszik a felhasználói igény a komplex célokat szolgáló világítási rendszerek iránt. A projekt keretében fejlesztésre kerülő átfogó rendszerek hozzájárulnak az energiahatékonyság és a vizuális komfort növeléséhez, emellett céljuk a világítási rendszerekkel kölcsönhatásban álló egyéb építészeti rendszerek együttes optimalizálása, az egyes rendszereken belül jelentkező változó, a körülményekhez alkalmazkodó megvilágítási szintek megvalósítása és a könnyű kezelhetőség elérése.

A LED-alapú komplex világítási rendszerek fejlesztése program (azonosítószám: ERNYO_13-1-2013-0011) keretein belül megvalósuló fejlesztések nagy része a vállalat üzemeiben hasznosulnak majd, amelyek jelentősen növelik a Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek versenyképességét a világpiacon. A kezdeményezésben kiemelt szerepet kap a Világítástechnikai üzletág budapesti székhelyű Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiós központja is, mivel az idehaza gyártott új termékeket a cég globális értékesítési hálózatán keresztül exportálják világszerte.

A vállalat Fényforrás üzletága 5 magyarországi városban 6 gyárral van jelen. Az EMEA régiós központja és Globális Technológiai Központja is Budapesten található. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon.

A vállalat 2011-ben, Budapesten nyitotta meg európai Világítástechnikai Bemutatóközpontját, majd egy évre rá a nagykanizsai gyárában megnyitotta európai LED Kiválósági Központját. Az üzletág stratégiája, hogy komplett, magas hozzáadott értéket képviselő LED világítási rendszereket fejlesztő és szállító céggé váljon, a fejlesztések és az infrastruktúra modernizálása révén pedig ugrásszerűen növekvő hatékonyságot érjen el. 2012 decemberében a GE Hungary Kft. a magyar kormánnyal stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel megerősítette Magyarországgal való partneri kapcsolatát. A vállalat a világgazdasági folyamatok és a piaci lehetőségek függvényében a jövőben is jelentős szerepet fog játszani az ország gazdaságának erősítésében, és folytatja kiemelkedő K+F tevékenységét és részvételét munkatársai, valamint a jövő vezetőinek és szakembereinek képzésében.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény