FőoldalKonstruktőrÚj, 5 A-es állandó áramú és –feszültségű PWM generátor
2013. augusztus 16., péntek ::

Új, 5 A-es állandó áramú és –feszültségű PWM generátor

Állandó áramú forrásként és állandó feszültségű szabályozóként működő, belső 5 A-es kapcsolóval is rendelkező DC/DC-átalakítót mutatott be a Linear Technology. Az LT3954 típusnevű újdonság belső PWM-es dimmer generátora kiváló eszköze a nagyáramú LED-es világítástechnikai alkalmazásoknak, és az eszköz rendelkezik továbbá akkumulátorok és szuperkondenzátorok töltésére is alkalmas funkciókkal is. Az LT3954 bemeneti feszültségtartománya 4,5 ... 40 V, amely kompatibilitást biztosít az autóipari, ipari és épületvilágítási alkalmazásokhoz

Az LT3954-be integráltak egy 5 A-es, 40 V-os, n-csatornás MOSFET-et, amely képes akár nyolc darab fehér LED-et 650 mA-rel meghajtani 12 V névleges feszültségről, több mint 20 W összteljesítménnyel. Az áramkör támogatja a tápfeszültség oldali áramérzékelést, lehetővé téve a feszültségnövelő, feszültségcsökkentő, feszültségcsökkentő/–növelő, valamint SEPIC topológiás üzemeltetést. Az LT3954 működési hatásfoka feszültségnövelő topológiában több mint 95% is lehet, így még külső hűtőbordára sincs feltétlen szükség. A rendelkezésre álló frekvenciaállító kivezetés lehetővé teszi, hogy a felhasználó a konverziós frekvenciát 100 kHz és 1 MHz között programozza, így optimalizálható a hatásfok a külső alkatrészek mérete és a költségek függvényében is. Az 5×6 mm-es, 36-kivezetésű QFN tokozású LT3954 kompakt méreteket és nagy tudást és hatásfokot kínál a LED-es alkalmazásokban, és elérhető kiterjesztett, ipari működési hőmérséklettartományú változatban is.

Az LT3954 belső PWM generátorával akár 25:1 dimmelési arány is megvalósítható, külső PWM jelforrás esetén ez az arány pedig akár 3000:1-ig is feltornászható. A kevésbé igényes alkalmazásoknál a szintén rendelkezésre álló CTRL kivezetésen 10:1 analóg dimmelési tartományra is lehet számítani. A rögzített frekvenciás, áramkövető architektúra stabil működést ígér a széles bemeneti és kimeneti feszültségtartományokban, a biztonságot segítik a kimeneti rövidzárlat elleniill. a nyílt LED elleni védelmek is. Az LT3954 földreferenciás FB kivezetése bemenetként felhasználható számos LED-védelmi funkcióra, és lehetővé teszi, hogy a konverter állandó áramú forrásként működjön töltőalkalmazásoknál.

A Linear Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény