FőoldalKonstruktőrA Friwo moduljai nemcsak meghajtják a LED-eket, de szabályozzák is
2012. november 12., hétfő ::

A Friwo moduljai nemcsak meghajtják a LED-eket, de szabályozzák is

Az LT sorozat 10-100 W teljesítményű LED meghajtói teljes körű megoldást képviselnek a vezérlési lehetőségek széles skálájával. A nagy teljesítményű típusoknál is megtartott kivételesen karcsú forma nagyon rugalmas felhasználást tesz lehetővé

LED világításhoz való tápforrások (az úgynevezett LED meghajtók) számos gyártó kínálatában fellelhetők, különböző minőségi szinteken. Íme néhány ok, amiért érdemes a német Friwo cég LT sorozatát választani:
• precíz tervezés, biztonságos működés és hosszú élettartam
• feszültség és áram szabályzás egy eszközben
• nagy hatásfok és 0-100% közötti fényerő szabályzási lehetőség, közvetlenül a CTRL lábon keresztül
• a modulok 10-100 W közötti teljesítményűek lehetnek, ami a gyártásnál lézerrel beállítható az egyedi igények szerint
• külön fényerőszabályzó modul is rendelkezésre áll, az ú.n. DIMMbox, ami tovább bővíti a vezérlési lehetőségeket (kapcsoló, 1-10 V, DALI) akár 1000 slave egység szinkronizálási lehetőségével
• a modulok keresztmetszete igen kicsi (21×30 mm ill. 24×30 mm az LT100-nál) - igen szűk helyeken is alkalmazhatók

Előnyök/Jellemzők:

  1. komplett rendszer, rugalmas felhasználhatóság
  2. feszültség és áram szabályzás rövidzár és túlterhelés védelemmel
  3. minimális kimeneti tűrés a lézeres finomhangolásnak köszönhetően
  4. a nagyteljesítményű típusok még aktív PFC-t(teljesítménytényező korrekció) is tartalmaznak
  5. egyszerű felszerelés csavarral, szegeccsel vagy kábel kötegelővel
  6. kompakt kivitel, szűk helyeken is alkalmazható
  7. bútorokba is alkalmas az opcionális kábeltakaróknak köszönhetően
  8. a DIMMbox tovább bővíti a vezérlési lehetőségeket

Az LT sorozat széleskörű vezérlési lehetőségei talán a legérdekesebbek. A modulok rendelkeznek egy galvanikusan leválasztott CTRL bemenettel, amin keresztül a modul ki/bekapcsolható a 230 V-os hálózatról történő leválasztás nélkül. A CTRL láb a kimenő áram beállítására is szolgál. Ehhez mindössze egy, a SEC+ és CTRL láb közé kötött ellenállás (vagy potméter) szükséges, melynek értéke az adatlapon megtalálható egyszerű képlet segítségével kiszámolható. A kimenő áram beállítható egy 0-1,8 V közé eső, a SEC- és CTRL lábakra kapcsolt külső feszültséggel vagy egy PWM TTL (0/5V) jellel is.
További vezérlési lehetőségeket az önálló DIMMboxkiegészítő modul nyújt. A DIMMbox egy (majdnem) veszteségmentes impulzus szélesség modulátorként (PWM) működik egy 600 Hz-en működő MOSFET-tel. A bármely LT sorozatú meghajtóhoz csatlakoztatott DIMMbox-al a kimenő áram beállítható 10-100% között vagy 0%-ra (kikapcsolt állapot) egy normál kapcsoló segítségével ("switch-dimm" mód), 1-10 V közötti lineáris feszültséggel vagy akár DALI interfésszel. A DIMMbox bekapcsolás után teszteli, hogy a három vezérlési mód közül melyik van használatban és a modul kikapcsolásáig csak az adott bementről fogad el vezérlőjelet. A DIMMbox-ok összeköthetők a SYNC bemeneten keresztül, ami biztosítja az azonos szintű fényerőszabályzást az összes modulon. A mellékelt képek szemléltetik legjobban a lehetséges bekötési módokat.

Mindegyik teljesítmény osztály számos változatban készül különböző kimeneti feszültségekkel és áramokkal. Részletes információt tartalmaznak az LT sorozat áttekintése, a DIMMbox adatlapja, továbbá az egyes modellek adatlapjai, mint pl. az LT20 vagy LT100.

Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

A S.O.S. electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény