FőoldalKonstruktőrAtmel ARM-processzoros fejlesztőkészlet a Farnell kínálatában
2011. december 01., csütörtök ::

Atmel ARM-processzoros fejlesztőkészlet a Farnell kínálatában

A Farnell bejelentette, hogy kínálatában elérhető a SAM9 fejlesztőrendszer, amely az Atmel ARM9-architektúrájú, AT91SAM9G45 processzorán alapuló fejlesztések gyorsítását segíti. A számos funkcióval felruházott fejlesztőplatform felhasználásával a tervezőmérnökök egyszerűen, kevés előkészülettel hozzáfoghatnak a fejlesztőmunkához, amely rövidebb ciklusidőt; következtésképpen a végtermék gyorsabb piacra juttatását eredményezi

A lehetséges alkalmazások széles választékának kidolgozásához - az ARM Connected Community internetes közösségen át elérhető erőteljes fejlesztői támogatásán kívül - szoftverfejlesztő eszközök és a valós idejű operációs rendszerek széles spektruma is hozzájárul. Az element14 közösségi portálon át (a készlet erejéig bevezető áron) elérhető fejlesztőkártya a perifériák bőséges választékát kínálja a fejlesztéshez: egyebek között nagysebességű USB hoszt és készülékinterfész, ethernet 10/100 kommunikáció, gyors SD/MMC-flash-memória foglalat és rezisztív érintőfelületű, 320×240 képpontos, "negyed VGA" felbontású LCD-panel. A panel Linux, WinCE és Android operációs rendszerek futtatására is alkalmas, és nagyszámú mintaalkalmazást bocsát azok rendelkezésére, akik az említett három operációs rendszer valamelyikét kívánják felhasználni. A szoftverfejlesztést a fordítóprogramok, hibakeresők és valósidejű operációs rendszerek, valamint számos "harmadik fél" által fejlesztett szellemi termék is megkönnyíti.
"A legújabb fejlesztőeszközünk az alkalmazások széles skálájához, köztük elektronikus fogyasztási cikkekhez, hálózati kommunikációhoz, autós- és beágyazott alkalmazásokhoz egyaránt használható" - állítja David Shen, a Premier Farnell csoport első elnökhelyettese, a cég egész világra kiterjedő technikai marketing részleg vezetője. - "Ez a termék - amelyet az Android, a Microsoft Windows és a Linux ingyenesen használható példányaival szállítunk, lehetővé teszi, hogy felhasználóink a korszerű digitális készülékek alapjául szolgáljanak azáltal, hogy egyszerűen hozzáférhetővé teszi az ARM9 mikrovezérlők technológiáját." A SAM9-fejlesztőrendszer teljes "tartalomjegyzékét" itt találhatják az érdeklődők.

A Farnell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény