FőoldalKonstruktőrKöltséghatékony, vezérlő nélküli grafikus meghajtás
2011. november 04., péntek ::

Költséghatékony, vezérlő nélküli grafikus meghajtás

A Microchip bemutatta új, grafikus PICtail Plus fejlesztőkártyáját (AC164144), amely lehetővé teszi drága, külső grafikus vezérlő nélküli alkalmazások fejlesztését. Mind több felhasználói interfészt igyekeznek a fejlesztők intuitív, könnyen használható, érintőképernyős grafikus megoldással megvalósítani. Az olyan erős versennyel bíró piacokon, mint például a fogyasztói készülékeké, a külső grafikus vezérlők járulékos költsége ellehetetlenítheti ezt a törekvést

A 32 bites PIC32 mikrovezérlővel meghajtott LCC Graphics PICtail Plus-kártya lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy közvetlen hajtsanak meg 256 színű (8 bites színmélységű) grafikus felhasználói interfészeket a PIC32 beépített memóriájának, DMA-vezérlőjének és Parallel Master Port perifériájának segítségével. Ennek köszönhetően nincs szükség külső grafikus vezérlőre, és csökken a járulékos alkatrészek költsége is.
A fejlesztőknek a fejlesztőpanel 256 KiB SRAM-ja használatával több mint 65 000 színárnyalat (16 bites színmélység) megjelenítésére van lehetősége WQVGA felbontásban.
Az új fejlesztőkártya használható az Explorer 16 fejlesztőrendszerrel, vagy valamelyik PIC32 Starter kittel, mint például a PIC32 USB Starter Kit II, és összeköthető a Microchip bármelyik LCD-kijelzőjével, beleértve a Truly 3.2"-os QVGA és a Powertip 4.3"-os WQVGA panelokat is.
A fejlesztőpanelt a Microchip ingyenes grafikus könyvtára is támogatja, amellyel a legkülönbözőbb felhasználói interfészek alakíthatók ki könnyedén, bármely alkalmazás számára, mint például: ipar (vezérlőpanelok); háztartási készülékek (kávégépek, mosógépek, szárítók); konzumer (termosztátok, riasztóberendezések kezelőszerve, oktatójátékok); jármű-elektronika (információs panel).
Az LCC Graphics PICtail Plus Daughter Board (AC164144) már elérhető.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény