FőoldalGyártósorÚj, akár 18 kamerás szimultán alsó/felső AOI
2017. április 07., péntek ::

Új, akár 18 kamerás szimultán alsó/felső AOI

A Mek (Marantz Electronics) bemutatta legújabb és legnagyobb tudású optikai fejét a PowerSpector és SpectorBOX automatikus optikai vizsgáló gépcsaládokhoz, beleértve egy kombinált alsó/felső oldali vizsgáló változatot is

A GTAz valódi térhatású képalkotás valósít meg 9 nagysebességű (90 képkocka/másodperc) CameraLink kamerájával, amelyek teljes, 24-bites színmélységet produkálnak. Az újgenerációs optikai fej mellett nincs szükség külső rögzítőkártyákra. A 24-bites színmélységű, térbeli képalkotással valóban látható az alkatrészek oldala is, ahelyett, hogy csak térre kiterjesztett, síkbeli képet mutatna a rendszer, mint az egykamerás rendszereknél. A rendszer ezáltal a kétdimenziós megoldások programozásával járó előnyöket és a térbeli képalkotásra alkalmas rendszerek pontosságát és megjelenítési lehetőségeit nyújtja, lehetőséget biztosítva a magasság, dőlésszög, síkbeliség, meniszkuszprofil, kivezetőmagasság elemzésére a szokásos paramétereken felül, mint például alkatrészhiányzás, polaritás- és névértékellenőrzés, forraszgolyók, rövidzárlatok stb. felismerése, és így tovább.

Az egyedi, térhatást kínáló, háromdimenziós képalkotás érdekében a GTAz mind a 9 kameráját beveti. A chipek esetében például a chipkondenzátorok magasságmérése a színelemzéssel együtt ezeknél az alkatrészeknél sokkal megbízhatóbb optikai ellenőrzést tesz lehetővé. A koaxiális, tengelymenti megvilágítással és nagyfelbontású optikai rendszerrel a forrasztott kötések is kiváló minőségben, a magas alkatrészek által okozott árnyékvetés nélkül vizsgálhatók. Az irányfüggetlen, többszínű LED-világítás az alkatrész irányítottságától függetlenül, minden feltételek mellett optimális megvilágítást valósít meg.

A Mek AOI-k zászlóshajója, a GTAz fejjel felszerelt PowerSpector legelőnyösebb oldalát akkor csillogtatja meg, ha a gyártási minőség minden más szempont felett áll. A PowerSpector sorozatú gépek elérhetők asztali, gyártósori és dupla gyártósori kivitelben akár 18-kamerás, szimultán alsó/felső oldali vizsgálati konfigurációban is. A szimultán alsó/felső oldali vizsgálat óriási hatásfok- és sebességnövekedést jelent, amely gyártósori és szigetes konfigurációban is rendelkezésre áll.

A SpectorBOX GTAz moduláris AOI segítségével lentről felfelé vagy fentről lefelé irányú vizsgálatát is meg lehet valósítani furatszerelt forrasztott kötéseknek, forraszhidaknak és forraszgolyóknak. A modulonként 9 kamera és belső működési mechanizmus teljes rugalmasságot jelent a furatszerelt kötések vizsgálatában is.

Végezetül, de nem utolsó sorban, a Mek iSpector asztali AOI berendezésről is szót kell ejtenünk, amely kiváló hibafelismerési képességekkel rendelkezik. Az iSpector egy belépő szintű gép olyan elektronikai gyártók számára, akik kiváló minőségű optikai analízist igényelnek megfizethető költségek mellett. A rövid ciklusidejű és jó megismételhetőségű automatikus optikai vizsgálatot nyújtó iSpector nemcsak szélesebb réteg számára megfizethető, de rendkívül könnyen programozható és az iMentor online képzési programhoz is a megfelelő plug & play interfésszel rendelkezik.

A Mek honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény