FőoldalGyártósorKettős kikeményítésű ragasztó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz
2016. március 29., kedd ::

Kettős kikeményítésű ragasztó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz

A DELO Industrial Adhesives új hibrid ragasztót jelentett be gépjárműipari és elektronikai ipari alkalmazásra. Az új epoxigyanta fénnyel keményíthető ki, és a nagy megbízhatóságú felhasználási eseteket célozza meg. A fénnyel történő kikeményítés nagyobb kötési pontosságot, jól definiált peremet és egyszerűbb kezelhetőséget biztosít

A kétfázisú kikeményítési folyamatban a ragasztót először 1 ... 5 másodperc ideig fénnyel keményítik ki (intenzitástól függően), amely több mint 1 N értékű nyírószilárdságot biztosít az FR4 anyagösszetételű áramköri hordozókon. A hővel történő kikeményítés ezután következik, amelynek jellemző ideje 150 °C hőmérsékleten kb. 30 perc, és amelyet követően a teljes, 50 Mpa értékű szilárdság az anyaggal FR4 hordozón elérhető.

A kettős kikeményítéssel alkalmazható ragasztó tapadását tekintve univerzális, és kétféle viszkozitással érhető el ragasztási (bondolási) és tokozási alkalmazásra. Mindkét változattal könnyű dolgozni a tixotrop folyási karakterisztikának köszönhetően. A támogatott hőmérséklettartomány -65 ... 180 °C, ha viszont ennél magasabb hőmérsékletre is szükség van, a DELO erre az esetre a nagyhőmérsékletű ragasztóit ajánlja, amelyek egészen 250 °C-ig hőállók.

Hibrid természete ellenére az epoxigyanta rendkívül ellenálló a vegyszereknek. Még agresszív közegben (pl. gázolaj, metanol, hajtóműolaj stb.) 500 órát meghaladó tárolás is alig fejt ki bármilyen hatást az anyag mechanikai jellemzőire. A ragasztó kiválóan ellenáll a legtöbb ragasztóban kárt tevő nyomtatótintáknak is, ennek következtében remekül használható nagy pontosságú ragasztást követelő nyomtatófejeknél is (pl. az interposer és a fúvókalemez ragasztásánál).

A DELO Industrial Adhesives honalpja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény