FőoldalGyártósorS3088 ultra XM 3D – a legújabb Viscom 3D AOI
2014. október 14., kedd ::

S3088 ultra XM 3D – a legújabb Viscom 3D AOI

Nagy előrelépések az ellenőrzési technológiában - Maximális teljesítmény, minimális helyigény, nagy sebességű inspekció, extrém alacsony ciklusidő, legnagyobb vizsgálati mélység, egyszerű működés – vagyis mindaz, amire minden AOI-felhasználó vágyik. Nem véletlen! – a Viscom fejlesztései a felhasználók igényei alapján indulnak és sokszor elébe is mennek azoknak

3D-vizsgálat, Quality Uplink, FastFlow – ezek a technológiai fejlesztések határozták meg a Viscom életét az elmúlt év folyamán.

Három stratégiai kérdés vált mára egyértelműen meghatározóvá a piacon:

  • A 3D technológia, mint azt előre jelezték, továbbra is az érdeklődés középpontjában áll. Míg korábban ez a technológia, többnyire sietve megtervezett kísérleti próbálkozások formájában, korlátozott használhatósággal volt csak elérhető, mára már kiforrott, jól használható megoldások is léteznek.
  • Az egyre nagyobb vizsgálati teljesítmény és átbocsátóképesség (throughput) – mint mindig – most is alapvető felhasználói elvárás. Ennek megvalósítása érdekében is hatalmasat lépett előre a Viscom: az AOI-k esetén bevezetett XM kameratechnológia és FastFlow transzportmegoldás segítségével nagyon jelentős, akár 2-4-szeres teljesítményjavulás is elérhető.
  • A folyamatautomatizálás és -optimalizálás a harmadik stratégiai cél, melynek neve a Viscomnál: Quality Uplink, amelyről korábban részletesebben is beszámoltunk lapunkban. A rendszer tulajdonképpen a Viscom különböző vizsgálóberendezései és a gyártósor egyéb elemei közötti aktív kommunikációt és együttműködést jelenti. A vizsgálati eredményektől függően vissza lehet hatni a gyártóberendezések működésére, ezáltal jelentősen hozzájárulva az egész gyártási folyamat minőségének, stabilitásának javulásához és a rugalmassághoz.
A berendezés lelke: az extrém gyors XM 3D kamerarendszer (akár 80fps) – akár kétszer olyan gyors vagy ugyanannyi idő alatt akár kétszer annyi vizsgálat elvégzésére is alkalmas
A Viscom S3088 ultra XM 3D típusú AOI berendezése egyesíti a Viscom S3088 AOI gépcsaládnál megismert flexibilitást a nagy teljesítményű XM 3D kameramodul lenyűgöző teljesítményével. Az S3088 AOI-rendszereket úgy tervezték, hogy rugalmasan meg tudjon felelni a különböző vevői követelményeknek, a kis sorozatoktól egészen a nagy volumenű tömeggyártásig. Az XM 3D kameramodul különösen gyors ellenőrzést tesz lehetővé mind a nagy felbontású szög alatti nézetek, mind a színes 3D-elemzések során.

A teljesen saját fejlesztésű XM 3D kameramodullal a Viscom S3088 ultra rendelkezik az egyik leggyorsabb AOI kamerarendszerrel a piacon. A kép-adatátviteli sebesség akár 1,8 gigapixel másodpercenkénti sebességet is elérhet. Ennek eredményeként az új ellenőrzési rendszer több mint kétszer olyan gyors, mint amire az S3088-család amúgy szintén gyors elődjei képesek voltak. Egy további előny az egyedi XM 3D modul által kínált nagy teljesítményű 3D méréstechnológia, mely integrált strukturált fényprojektor segítségével és akár nyolc nézeti képpel dolgozik (Octa-View). Ez garantál árnyékmentes 3D inspekciót és teszi lehetővé a pontos 3D elemzést például felemelkedett láb vagy IC-koplanaritási hibák esetén is.

A Viscom az ortogonális (függőlegesen lefelé néző) nézetek mellett nagy felbontású szög alatti nézeteket is használ, melynek segítségével, az S3088 ultra megbízhatóan ismeri fel az olyan kritikus hibákat, mint a „lifted lead", „dewetting" QFP, QFN és DFN alkatrészek esetén is. Az OnDemandHR funkcióval az optikai felbontás 16 µm-ről (normál felbontás) igény esetén 8 µm-ra (nagy felbontás) kapcsolható. Ily módon a rendszer megbízhatóan képes ellenőrizni akár a 03015 típusú alkatrészeket is. A négyszínű megvilágítás minden térbeli irányból optimális kontrasztot biztosít a forrasztási hibák rendkívül megbízható felismerésére (Zero defect strategy). A rendkívül nagy képfelvételi sebesség lényegében ciklusidő-semleges módon teszi lehetővé további képek (más megvilágítású, szög alatti) felvételét, így növelve a vizsgálati képességet és a first-pass yieldet. További lehetőségek, mint például színátmenet-elemzés vagy teljes 3D méréstechnológia is rendelkezésre áll.

Színes képek, kiegészítő fényképek, kép-sorozatok: a nagy képfelvételi sebesség, a rendkívül nagy felbontás, és a kiváló képminőség a legváltozatosabb felhasználási lehetőségeket biztosítja a felhasználók számára.

A korábban megismert és jól bevált 8M kamerarendszerrel meglévő kompatibilitás a már Viscom berendezéseket használók számára teszi egyszerűvé a már meglévő inspekciós programok és alkatrészkönyvtárak átvételét.

Az S3088 ultra a Viscom S3088-család minden előnyét kínálja: a gyors számítógép és az érintőképernyő biztosítják a nagy számítási teljesítményt és az egyszerű, gyors működést. Továbbá az új rendszert úgy tervezték meg, hogy a legújabb vVision és a korábban megismert EasyPro vizsgálati szoftverrel is működni tudjon.

További kiemelendő képesség a Viscom FastFlow transzportmegoldás. Ennek segítségével rendkívül gyors átbocsátóképesség (throughput) érhető el a nyomtatott áramköri lapok továbbítása folyamán, mivel a vizsgálandó panelek ki- és beadagolása egy időben történhet (transzportidő: 2 s).

A FastFlow transzportkoncepciónak, ill. a rendkívül gyors XM 3D kamera-modulnak köszönhetően, extrém ciklusidő-elvárásoknak is meg tud felelni a Viscom!

Ráadásul a mindössze 1 méter alatti szélességével és az alig több mint 1,5 méter mélységével a rendszer különösen kompakt: maximális teljesítmény, minimális helyigény mellett.

A biztonságos üzemeltetést világszerte a helyi szervizmérnökök, a telefonos Hot-line, valamint a számítógépes távoli elérés segíti.

A Viscom honlapja

A forgalmazó Microsolder Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény