FőoldalGyártósorSírkövesedést kiküszöbölő forraszpaszták
2014. március 18., kedd ::

Sírkövesedést kiküszöbölő forraszpaszták

Az FCT Assembly bejelentette, hogy forraszpaszta folyasztószerei mellett immár sírkövesedést megelőző forraszpasztákat is kínál. A sírkövesedést megelőző forraszpaszták kiváló eszközei a sírkövesedés jelenségének megelőzésére

Sírkövesedés alatt azt értjük, amikor újraömlesztéses forrasztás során a felületszerelt alkatrész az egyik kontaktusfelületről elemelkedik. Erre jellemzően akkor kerül sor, amikor az egyik forraszpaszta-csepp előbb kerül újraömlesztésre, mint a másik, és elég általános jelenségnek tekinthető olyan áramköri kártyáknál, amelyeken a kisméretű alkatrész egyik vége a földsíkhoz csatlakozik. Ez az alkatrész két vége között jelentős hőmérsékletkülönbséget okoz újraömlesztéses forrasztás folyamán.

Az FCT új sírkövesedésgátló forraszpasztái ideális megoldást nyújtanak olyan esetekre, amikor az újraömlesztéses forrasztás hőprofilját nem tudjuk megváltoztatni. Az FCT új pasztái olvadási hőmérséklettartomány útján nyújtanak megoldást a problémára: ez kiegyenlíti a nedvesítési erőket, amelyek a kisméretű alkatrészek sírkövesedését okozzák. A paszták sírkövesedésgátlási teljesítménye kimagasló, nedvesítési tulajdonságaik minden felületi kikészítés (OSP, nikkel-arany, nikkel-palládium-arany, ónos, ezüstös stb.) esetén ideálisak. A paszták elérhetők no-clean és vízben oldható, valamint ólommentes és ólmos összetételben is.

Az FCT Assembly honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény