FőoldalGyártósorVálassza ki a megfelelő forraszanyagot!
2013. szeptember 20., péntek ::

Válassza ki a megfelelő forraszanyagot!

13-09-sos-4-0A Stannol cég széles forraszanyag kínálatából könnyen kiválasztható a követelményeknek legjobban megfelelő típus
A forrasztóón vitathatatlanul fontos, amit az elektronikai eszközök fejlesztése és gyártása nap mint nap igazol. Prototípusok kézi forrasztása, automatikus gépi forrasztás, apró SMT alkatrészek forrasztása, vagy ezekkel szemben a nagy csatlakozók forrasztási pontjai, újraforrasztás, stb. mind-mind az adott felhasználásra optimalizált forraszanyagot kíván.

Mint ismeretes, a forrasztóón tulajdonságait az ötvözet határozza meg (PbSnxx, SnAgxx, ...), de jelentősen befolyásolja a felhasznált folyasztószer is. Ez utóbbi nagy hatással van a forrasztási folyamatra, az ón terülésére (gyakran részben oxidált felületen), kézi forrasztásnál a fröcskölésre, és így tovább. Ezért fordulhat elő, hogy az adatlapokon gyakran hasonlóan meghatározott anyagok között végül jelentős különbségek fedezhetők fel. A legfontosabb paramétereken túl, mint az ötvözet összetétele és a folyasztószer tulajdonságai, néhány jellemzőt (fröcskölés és forrasz terülése) csak az adott típus használata során lehet ellenőrizni.

A német Stannol cég 130 éves tapasztalata garanciát nyújt arra, hogy a SOS electronic termékkínálatában mindenki megtalálja a munkájához alkalmas típust. A Stannol katalógusban megtalálhatók a kedvelt „univerzális" típusok, melyek a legtöbb elektronikai és elektrotechnikai munkához alkalmasak (pl. HS10, HF32, Kristall 400), valamint a specializált típusok is, melyek akár a nehezen forrasztható felületekhez is megfelelnek.

A Stannol termékek jelölése a folyasztószer típusából (HS10, HF32, ...) és a felhasznált ötvözetből(Snxx, SnPb, ...) áll össze. Egy forrasztóón az összetevők számos kombinációjában elérhető, ezért érdemes a tulajdonságokat részletesen tanulmányozni és ez alapján kiválasztani a megfelelő típust. Raktárkészleten a legnépszerűbb típusokat tartják HS10, HF32 vagy 2630 folyasztószerekkel, melyek a legtöbb kötéshez megfelelnek.
  • HS10 - halogén tartalmú, természetes gyanta (kolofónium, fenyőgyanta) alapú, no-clean folyasztószer. Terülés és elektromosan biztonságos maradványok szempontjából kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A vasmentes anyagokat nem korrodálja. Az elektronikai ipar legkedveltebb típusa.
  • HF32 - no-clean halogénmentes folyasztószer aktív gyantával (kolofónium). A nagy aktivitás, jó nedvesítés és kismennyiségű maradvány kiváló kombinációja. Maradványa átlátszó, kemény, száraz és nem korrozív. Kiválóan alkalmas SMT alkatrészekhez, kötése nagyon megbízható. A különleges HF32 SMD még alacsonyabb folyasztószer tartalmával minimális maradványt hagy, ezért igen alkalmas újraforrasztáshoz, alkatrészek kézzel történő NYÁK-ba forrasztásához és ezekhez hasonló célokra.
  • 2630 - a legaktívabb halogéntartalmú no-clean folyasztószer. Olyan helyeken is alkalmazható, ahol a HS10 már nem felel meg. Ideális nehezen forrasztható felületekhez és nagyobb kötésekhez (vastagabb rézvezeték, stb.).
13-09-sos-4-2
Rendelésre más típusokat is tud szállítani a SOS electronic a Stannol gyártmányaiból, mint pl. a Kristall 400-at, mely egy szintetikus gyanta alapú, halogénmentes no-clean folyasztószer, maradványai átlátszók, jó az aktivitása és forrasztási eredményei kiválóak. Általánosságban a halogén tartalmú folyasztószerek aktívabbak és a forrasztásnál jobban nedvesítenek. Ezzel szemben a halogénmentes folyasztószerek biztonságosabbak a forrasztás körüli korrózió szempontjából és a modern anyagok már nagyon jól nedvesítenek. Normálisan egyik „no-clean" jelölésű halogéntartalmú folyasztószer sem okoz korróziót a forrasztás körül, csak bizonyos körülmények között (pl. nedves környezetbe szánt berendezéseknél). Ilyen esetben szükséges lehet a folyasztószer maradványainak lemosása.

Részletes információt a mellékelt táblázat, valamint a Stannol katalógus, A Stannol forraszanyagok áttekintése, a Stannol forrasztóónok áttekintése és a Folyasztószerekkel kapcsolatos szabványok áttekintése.
13-09-sos-4-1
Részletes adatokért javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a SOS electronic értékesítési képviselőivel, akik készséggel segítenek a megfelelő típus kiválasztásában. Természetesen a jól ismert Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen is kereshetik a céget.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény