FőoldalGyártósorNagy nyomtatási sebesség és pontosság kis helyigénnyel
2013. július 24., szerda ::

Nagy nyomtatási sebesség és pontosság kis helyigénnyel

A Speedline Technologies új MPM Momentum Compact nyomtató nagyobb nyomtatási sebességet és pontosságot ígér, külső méreteit meghazudtolóan nagy csúcsteljesítmény mellett. A fine-pitch alkalmazások igényeinek is megfelelő nyomtató kiválóan alkalmas olyan helyeken történő alkalmazásra, amelyeknél a nagy sebesség és pontosság mellett a kis helyfoglalás is kiemelt szempont. A standard Momentum sorozatú gépeknél 30%-kal kisebb méretű Momentum Compact konfigurálható kétpályás ill. back-to-back (kétoldalas) nyomtatásra is, így a területegységre jutó nyomtatási képesség még magasabb lehet. A nyomtató ideális választás okostelefonok, tábla PC-k és gépjárműelektronikai termékek gyártói számára

A Momentum Compact nedvesített nyomtatási pontossága 18 µm (6σ, Cpk>2), ami kimagasló érték ebben a géposztályban. A nyomtató felszerelhető az MPM EnclosedFlow nyomtatórendszerrel is, amely szabadalmaztatott megoldás a fémpengés nyomtatókésekhez képest jelentősen kedvezőbb folyamatparamétereket és költségvonzatokat kínál, és alkalmas az akár 01005 méretkódú ill. 0,3 mm raszterosztású CSP alkatrészek követelményei szerint nyomtatni. Előnyei számszerűsítve a fémpengés nyomtatókéses megoldásokhoz képest a 25%-kal kisebb szórás, akár 50%-kal nagyobb pasztatérfogat, és az ezzel járó jobb gyártási kihozatal. Az EnclosedFlow-val kombinált Momentum Compact nyomtató az elemzések szerint akár 50%-kal több nyersanyag (forraszpaszta) megtakarítására lehet képes.

A magában állóan vagy gyártósorban konfigurált Momentum Compact ideális mind a kétoldalas, mind a kétpályás nyomtatásra, amelyeknek egyre nő a népszerűsége a gyártók körében. Az SPI Print Optimizert is futtató nyomtató a külső SPI rendszerrel kommunikálva, működés közben figyeli és korrigálja automatikusan az x-, y- és Θ-pozíciókat, megelőzendő a nyomtatási hibákat. A gép egyszerű, első oldali hozzáférhetősége könnyű szervizelést és karbantartást tesz lehetővé.

A Momentum Compact standard kiszereléséhez tartozik az MPM nagysebességű stenciltisztító megoldása, a RapidClean, amely oldószer használata esetén igen rövid ciklusidőket, és évente akár 10 ezer dollár anyagköltség-megtakarítást ígér. A Momentum Compact opcionális kiegészítői az Edgeloc kártyaillesztés, az automatikus pasztaadagoló, pasztamagasság-figyelő, a már említett EnclosedFlow, 2D-s kontrasztalapú és bővített vizsgáló, SPI nyomtatási optimalizáló, Quik-Tool kártyakitámasztó, AccuCheck nyomtatás ellenőrző stb.

A Speedline Technologies honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény