FőoldalGyártósorA Fuji bejelentette az NXT III szerelőplatformot
2013. július 19., péntek ::

A Fuji bejelentette az NXT III szerelőplatformot

A Fuji Machine Manufacturing bejelentette NXT III sorozatú szerelőplatformját. Ahogy az lenni szokott, az NXT sorozat legújabb üdvöskéje elődeihez képest minden fronton nagyobb teljesítményt nyújt, és azon az úton halad tovább, amelyet már jól kitapostak elődei, akik világszerte több mint 40 ezer alkalommal, a legkülönfélébb darabszámmal és termékféleséggel dolgozó gyártópartnereknél találtak gazdára

Az NXT III legfontosabb újításainak egyike, hogy minden alkatrészmérettel és –típussal nőtt a gép termelékenysége a gyorsabb x-y robotnak, gyorsabb adagolóknak, és az új fejlesztésű alkatrészkamerának köszönhetően. Az új, óránként 36 ezer chipalkatrész kezelésére képes H24 beültetőfej az előző generációs NXT II-höz képest nem kevesebb, mint 35%-os gyorsulást jelent.

Az NXT III beültetési minősége a legjobbak között van. A gép felépítményének robusztusabbá tétele, a független szervós vezérlés finomítása, valamint a látásalapú felismerési technológia lehetővé tette, hogy optimális esetben a kisméretű chipalkatrészek beültetési pontossága ±25 µm legyen (3σ, Cpk = 1.00). Ezzel a pontossággal az NXT III beszerzői biztosak lehetnek benne, hogy kiváló befektetést eszközölnek hosszú távra, hiszen a gép egész biztosan képes lesz a jövőben megjelenő alkatrészek kezelésére is. A tömeggyártásban ma már igen népszerű, 0402 méretkódú típusokkal is kompatibilis NXT III számára tehát a felfutó 03015 méretkódú alkatrészek sem fognak gondot okozni.

Az NXT III sokat fejlődött használhatóság terén is. Az eredeti NXT grafikus felhasználói felületét az egyértelműsége és az intuitív, piktogram-alapú kezelőfelülete okán sokat dicsőítették. Ezt a méltán sok elismerést begyűjtő rendszert most érintőkijelzővel kombinálták a Fuji mérnökei, amely még egyszerűbbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a géppel végzett munkát.

Az NXT II jelenlegi felhasználói bizonyosan örömmel veszik majd tudomásul, hogy az új szerelőplatformmal is kompatibilis gépük sok alkateleme. Az NXT II több beültetőfeje, fúvókája, adagolója, tálcás egysége, tálcacserélője ugyanis mindenféle módosítás nélkül is alkalmas arra, hogy az NXT III-mal használják. A Fuji műhelyében több automatizálási megoldás is készül (pl. a nemrég bejelentett Auto Head Cleaner automatikus fejtisztító), amelyek az NXT III-mal együtt jelentősen csökkenthetik a gyártási költségeket és növelhetik a gyártó nyereségtermelő képességét.

A Fuji honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény