FőoldalGyártósorA Fuji bemutatta az AIMEX II beültetőgépeit
2013. június 19., szerda ::

A Fuji bemutatta az AIMEX II beültetőgépeit

A Fuji sikeresen lezárta AIMEX II sorozatú all-in-one beültetőgépeinek fejlesztését. Az AIMEX II a népszerű AIMEX sorozat által lefektetett alapokon nyugszik, ám elődjénél nagyobb rugalmasságot és szélesebb körű bővíthetőséget ígér

Az elektronika fejlődésének alapja nem más, mint az elektronikus nyomtatott huzalozású lemezek, amelyeket ma már többségében felületszerelési gyártástechnológiával gyártanak. Ennek fókuszpontjában az elektronikai szerelőgépek (alkatrészbeültetők) állnak. A piaci átrendeződések folytán egyre gyakrabban szembesülnek az elektronikai gyártók olyan igényekkel, amelyek szerint nagy gyártmányféleségű, kis darabszámú termékeket kell előállítatni, dinamikusan változtatható gyártási volumen lehetőségével. Az AIMEX II gépsorozat kiválóan alkalmas ezekre a célokra.

Az AIMEX II gépekbe nagy mennyiségű alkatrész tölthető be. A nagy gyártmányféleség szempontjából előnyös, hogy akár 180 különböző alkatrésztípussal tölthető fel a gép. Az alkatrészadagoló egységek könnyen cserélhetők, ezek közül sokféle támogatott, így a szalagos tárakon kívül a tálcák és rudak is. Az AIMEX II gépeknél a beültetőfejek típusa és a robotok száma választható az igényelt gyártási darabszám függvényében (gépenként akár négy robot támogatott).

Az AIMEX II sorozatú gépeknél az újtermék-bevezetés (NPI – New Product Introduction) folyamata kiemelten támogatott. A gyártás felfuttatásában hasznos segítséget nyújtó Auto Shape Generator immár az alapkiépítés része. Ha az új gépekben a NPI támogatási funkció aktív, és a vizuális ellenőrzés során hibaesemény keletkezik, a gyártás gyors folytatásának lehetősége akkor is adott marad, mivel a vizuális feldolgozás adatai az aktuálisan rögzített kép alapján újraelőállításra kerülnek. Ennek akkor van nagy jelentősége, ha termékcserét hajtanak végre a gyártósoron.

Az új gépek alkalmasak független szerelvények kétsoros, egyidejű gyártására a dupla konvejornak köszönhetően. Ilyen konfigurációban amíg az egyik soron gyártás történik, a másikon elvégezhető a termékcsere. Ez azt jelenti, hogy két gyártósornak megfelelő teljesítménnyel lehet dolgozni egyetlen gépsorral. Az AIMEX II gépek 48×48 mm és 759×686 mm közötti hordozóméretekkel kompatibilisek, így a kisebb méretű termékektől (pl. mobiltelefonok) kezdve a nagyobb méretűekig (pl. hálózati kártyák, notebook alaplapok) mindennel kompatibilisek az új gépek.

A multiadagolós egység lehetővé teszi, hogy az adagolókat csoportosan cseréljék. Ha az opcionális offline tápegységgel is rendelkezik a berendezés, az adagolók offline is beállíthatók a multiadagolós egységen, és az adagolók egy gombnyomásra, automatikusan áttekercselhetők. Ez rendkívül hatékonnyá és gyorssá teszi a cseréket, átállásokat. Az alkatrészadagolók a gép mindkét, első és hátsó oldalán jelen vannak, és a Fuji-féle független magazinkonfigurációval a non-stop adagolás is lehetséges, elősegítve a lehető legrövidebb állásidő elérését.

Az AIMEX II gépek az akár 38,1 mm magasságú, OF kivezetésű alkatrészekkel is kompatibilisek. Ez jelentősen kibővíti a LAN csatlakozókkal, relékkel stb. való kompatibilitást. A V12 beültetőfejek használatánál elérhető V-Advance eltolás beállításával csökkenthető a távolság az alkatrészek felvételi és beültetési pontjai között, növelve ezáltal az átbocsátóképességet és gyártási sebességet. Az AIMEX II fejek és cserélhető egységek (kamerák, alkatrészadagoló kellékek stb.) közösek az NXT sorozat darabjaival. Az AIMEX II rokonsága az NXT sorozattal rugalmasság szempontjából igen közeli.

A Fuji honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény