FőoldalGyártósorKöltségkímélő hullámforrasztó munkaállomás
2012. április 24., kedd ::

Költségkímélő hullámforrasztó munkaállomás

A gyártósori műveleti idők és költségek csökkentésére a berendezésfejlesztők egyre nagyobb figyelmet fordítanak. A SEHO GoWave hullámforrasztó berendezésének integrálásával hozta létre a GoLean egy operátorral működő munkaállomását. Az egyik szerelési oldalán elkészült panelt lift teszi át egy másik konvejorra. Erről az operátor a másik oldal forrasztását indíthatja

2. ábra. A GoWave üvegkerámia-bevonatú előmelegítő tere
A hullámforrasztást végző GoWave berendezés a szokásosnak mondható három modult (folyasztószer-felvivő, -előmelegítő és -forrasztó) tartalmazza. A folyasztószer-felvitel HVLP (high-volume, low pressure) rendszerű, jet-spray sugárral történik. A permetezett sugár pontosan, egyenletesen és éles kontúrokkal a programozott felületekre kerül. Az eljárással nagyban csökken a fluxszal feleslegesen szennyezett területek mértéke.

Az infrasugárral működő előmelegítő zóna 700 mm hosszú, üvegkerámia-borítású, és 400 mm szélességben biztosít egyenletes hőmérséklet-eloszlást.
A forraszanyagedényt és a hullámképző szerkezeti részeket kompozit védőbevonattal látták el, így egyaránt alkalmasak ólommentes és ólomtartalmú forraszok használatára. A kettős hullám bonyolult forrasztási feladatok megoldását teszi lehetővé, hibásan forrasztott furatok és zárlatok nélkül.

3. ábra. A kettőshullámképző szerkezeti elemek


Műszaki jellemzők:
Maximális panelméret: 340×410 mm
Maximális szerelvénymagasság: 100 mm
Előmelegítési hőmérséklet: max. 420 °C
Előmelegítés teljesítményfelvétele: 3 kW
Forrasztás teljesítményfelvétele: 4,5 kW
Konvejorsebesség: 0,2 ... 0,3 m/perc
Mechanikai méretek: 3000×820 mm
Tápellátás: 230/400 V, 8 kW
Elszívás: 550 m3/óra
Táplevegő: 250 l/perc

A Seho honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény