FőoldalGyártósorVezetőváltás az IPC élén
2012. április 03., kedd ::

Vezetőváltás az IPC élén

Az elektronikai iparágak csomópontjaként számon tartott IPC szervezet bejelentette, hogy John W. Mitchellt nevezi ki április 23-ai kezdeti érvényességgel elnök-vezérigazgatójának. Mitchell sokrétű és tartalmas stratégiai és taktikai tervezési tapasztalattal, kiterjedt kapcsolati rendszerrel, valamint termékmarketing, műszaki menedzsment, szellemitermék-fejlesztési, üzleti tárgyalási tapasztalattal rendelkezik

Aktívan részt vett korábban nonprofit és elektronikai ipari vállalatok vezetésében is, így például a Bose Corporation és Alpine Electronics of America esetében is. Legutóbb a világ első számú, tiszteletbeli kollégiumi közösség, a Golden Key International Honour Society elnök-vezérigazgatója volt, amely több mint 190 országból több mint kétmillió taggal rendelkezik.

Mitchell mérnöki pályafutását a General Electric Aerospace-nél kezdte. 1992-ben csatlakozott az Alpine Electronics-hoz, amely kutatás-fejlesztési vállalatának alapító tagja lett, és amelynek nevéhez fűződik az Egyesült Államok piacán a navigációs rendszerek piaci bevezetése. Az Alpine-nál számos pozíciót töltött be, többek között volt szoftverfejlesztési- és IT részlegigazgató is. 2003-ban Mitchell csatlakozott a Bose Corporation csapatához cégvezetői minőségben, ahol egyben a cég akkori, új üzletegységének vezetői pozícióját is betöltötte.

Az IPC vezetőjeként Mitchell a szervezet globális műveleti igazgatásáért fog felelni, jelentési kötelezettséggel pedig az IPC igazgatótanácsának tartozik. Velük együttműködve fogja támogatni a stratégiai célok megalkotását, fejlesztését és bevezetését a szervezet életébe. Az IPC 2012 februárjában nem kevesebb, mint 3276 tagvállalattal, valamint azok globális telephelyein ily módon több százezer taggal büszkélkedhetett.

"Rendkívül megtisztelő számomra, hogy csatlakozhatom az IPC-hez, és tagjai szolgálatába állhatok" - nyilatkozta Mitchell a bejelentéskor. "Az elektronikai gyártóipar vezető szabványfejlesztőjeként az IPC nemcsak az oktatásban, képzésben és tanúsítványhoz köthető szakterületeken egyedülálló, hanem üzleti menedzsmentben és versenyképességi kérdésekben is. Alig várom, hogy együttműködhessem az igazgatótanáccsal, az önkéntes résztvevőkkel és a szervezet szakembereivel, hozzájárulva a vállalat stratégiai céljainak beteljesítéséhez."

Mitchell a Georgiai Egyetemen szerzett doktori fokozatot felsőoktatás-menedzsment szakterületen, ezenfelül rendelkezik MBA képesítéssel a Pepperdine Egyetemről, valamint BSc diplomával a Brigham Young Egyetemről. Folyékonyan beszél japánul, és legfőbb erősségének a jövedelmező, nemzetközi üzleti vállalkozások felépítését tartja. Mitchell a vezetői székben Denny McGuirk-öt váltja, aki a SEMI igazgatói székébe ül át az IPC-nél töltött 12 éve után.

Az IPC honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény