FőoldalGyártósorTovábbfejlesztett forrasztástechnikai képzés
2011. április 14., csütörtök ::

Továbbfejlesztett forrasztástechnikai képzés

Modulrendszerűvé alakította és számos ponton korszerűsítette forrasztástechnikai szakmai továbbképző tanfolyamát a Microsolder Kft. A képzés négy modulból áll. Az első modul a forrasztástechnikai alapjait taglalja, a második a kézi forrasztás, a harmadik a mártó-, hullám- és szelektív forrasztás, a negyedik az újraömlesztő (reflow-) forrasztás technológiájával foglalkozik

Minden technológiai modul részletezi az adott forrasztási módszer jellemző anyagait, eszközeit, gépeit, a folyamat lefolyását és paramétereit. Az anyag fejlesztésekor különös gondot fordítottak a jellegzetes forrasztási hibák ismertetésére, az alapvető okok és az előidéző jelenségek megbeszélésére.
A megbeszélést szó szerint kell érteni, mert a képzés módszere is változott, a résztvevőkkel való kölcsönös kommunikáció, a hallgatók gondolkodtatása jelentős szerepet kap, valós helyzetek megoldásához hasonló, gyakorlati feladatok végiggondolására készteti a őket.
A képzés során folyamatosan említésre, illetve ismertetésre kerülnek az adott témába vágó, az ágazat munkáját meghatározó IPC- szabványok, amelyekre beszállítók, megrendelők is gyakran hivatkoznak, de ismertségük sajnos még távolról sem megfelelő szakembereink körében.
Az anyag összeállítói igyekeznek időről időre beépíteni a legújabb technológiai anyagokat, eljárásokat és kihívásokat. Manapság nem kell sokat várni, hogy ezek a mindennapokban is megjelenjenek.
A tanfolyamokra szánt idő és pénz nem veszhet kárba, a hallgatóknak új ismeretekkel és az összefüggések felismerésének képességével kell felállniuk az iskolapadból. A végigunatkozott, "csak pipáljuk ki, hogy volt oktatás" típusú tanfolyam valójában kidobott pénz, még ha valamivel olcsóbb is, de nem a mi műfajunk - vallja a Microsolder Kft.
A tartalom, a minőség a megrendelőcégek versenyképességének javítását szolgálja. A Microsolder Kft. jól hasznosítja az ipar vezető üzemeinél végzett folyamattámogatási tevékenységének tapasztalatait. A cég évek óta akkreditált felnőttképzési intézmény. A képzési módszer javítását, az oktatási minőség garantálását szolgálja a Forrasztástechnikai szakmai továbbképző tanfolyamra most megszerzett program-akkreditáció.
A cég emellett három IPC-szabvány (A-610, A-620, 7711/21) oktatására szervez tanfolyamokat, és nemrég jelentkezett az áramköri lapokon használt vegyi anyagok alkalmazásával foglalkozó egynapos képzésével. Betanított forrasztó- és rework-operátok részére szintén kínálnak tanfolyamokat. Minden oktatás megvalósítható kihelyezett formában, vagy a Microsolder Kft. saját oktatótermében.

A Microsolder Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény