FőoldalArchívumElérhető a Gartner szerint vezető Novell SecureLogin legújabb, 7-es verziója
2009. szeptember 25., péntek ::

Elérhető a Gartner szerint vezető Novell SecureLogin legújabb, 7-es verziója

A SecureLogin egypontos bejelentkezést nyújtó megoldás biztosítja a felhasználók termelékenységének növelését, a jelszavakkal kapcsolatos költségek csökkentését, a biztonság megerősítését és a szabályozásoknak való megfelelést. A Novell termékét a Gartner a 2008-as vállalati egypontos bejelentkezési megoldásokról szóló Magic Quadrant jelentésében a vezető megoldások között pozícionálta

A Novell bejelentette a Novell SecureLogin 7, az iparág vezető vállalati egypontos bejelentkezést nyújtó (Enterprise Single Sign-on, ESSO) megoldásának legújabb kiadását. A Novell SecureLogin segítségével leegyszerűsíthető a felhasználói hozzáférési folyamatok kezelése a vállalati rendszerekben. A megoldás lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak egyetlen, biztonságos bejelentkezéssel hitelesítsék magukat a vállalati erőforrásokon, amellyel kiválthatók a különböző felhasználónevek és jelszavak kezelésével járó feladatok. Az új Novell SecureLogin 7 jelentősen lecsökkenti a vállalati alkalmazások felkészítési idejét az egypontos bejelentkezés bevezetésére: hetekről akár napokra. Az egypontos bejelentkezést nyújtó megoldás biztosítja a felhasználók termelékenységének növelését, a jelszavakkal kapcsolatos költségek csökkentését, a biztonság megerősítését és a szabályozásoknak való megfelelést.

Napjainkban a vállalati informatikai egyik legnagyobb kihívása a szervezeten belül használt alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz tárolt több ezer egyedi felhasználónév és jelszó kezelése. A jelszavak számának növekedése csökkenti az informatikai és felhasználói hatékonyságot, ráadásul növeli az adminisztrációs költségeket és a biztonsági kockázatokat. Ezt alátámasztja a Novell biztonságtechnikai szakemberek körében végzett világszintű felmérésének eredménye, amelyben a megkérdezettek többsége azt állította, hogy vállalatuk informatikai ügyfélszolgálata az idejük legalább 30 százalékát a jelszavakkal kapcsolatos problémák megoldásával tölti.

"Az alkalmazottak a munkájához szükséges vállalati erőforrások eléréshez általában számos felhasználónévvel és jelszóval rendelkeznek" - mondta Jim Ebzery, a Novell alelnöke és a személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásokért felelős ügyvezető igazgatója. "Az egypontos bejelentkezés leegyszerűsíti a szervezetek teljes alkalmazás- és szolgáltatáskörnyezetének együttműködését. A Novell SecureLogin 7 megoldásunkkal hozzásegítjük a vállalatokat, hogy kihasználják az egypontos bejelentkezés előnyeit: növeljék a termelékenységet, csökkentsék a jelszókezelés költségeit, megerősítsék a biztonságot, és elősegítsék a szabályozásoknak való megfelelést" - tette hozzá Ebzery.

A Novell SecureLogin termékét a Gartner a 2008-as ESSO Magic Quadrant jelentésében a vezető megoldások között pozícionálta. A terméknek ez az első kiadása azt követően, hogy a Novell 2009. februárban felvásárolta az ActivIdentity Corporation korlátozás nélküli forráskódlicencét, és ezzel tovább erősítette a Novell SecureLogin piacvezető szerepét.

A Novell SecureLogin biztosítja, hogy az alkalmazottaknak csupán egyetlen felhasználónevet és jelszót kelljen megjegyezniük a szervezet erőforrásain történő hitelesítéshez, így könnyebben és gyorsabban férhetnek hozzá az alkalmazásokhoz. A megoldás erős hitelesítési (pl. biometrikus, vagy kártyás azonosítás) rendszer részeként is használható, így növelhető a hálózati biztonság és könnyebben teljesíthetők a biztonsági előírások.

A Novell SecureLogin 7 zökkenőmentesen együttműködik a Windows rendszerekkel, valamint a webes, Java-alapú és egyéb vállalati alkalmazásokkal. A megoldás új varázslója számos alkalmazást automatikusan integrál, így az ügyfelek és a partnerek más gyártók termékeihez képest sokkal gyorsabban realizálhatják az egypontos bejelentkezés nyújtotta előnyöket. Emellett a Microsoft Vista és a Microsoft Windows Server 2008 64 bites változatának támogatásával a Novell SecureLogin 7 jobb együttműködést biztosít a meglévő platformokkal és operációs rendszerekkel.

A Novell SecureLogin a Novell személyazonosság- és biztonságkezelési megoldásainak része. A termékcsalád az iparág vezető megoldásait kínálja az üzleti folyamatok automatizálásához és a biztonsági kockázatok csökkentéséhez, valamint segíti a belső biztonsági előírások és szabályozások teljesítését. A megoldással kapcsolatos további információ elérhető a www.novell.com/securelogin weboldalon.

A Magic Quadrant elemzésről
A Magic Quadrant a Gartner által 2008-ban bejegyzett védjegy, amelynek felhasználása engedélyhez kötött. A Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó grafikus piaci elemzés, amely arra mutat rá, hogy a szállítók a Gartner elemzése szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek. A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrantban megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és nem javasolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a "Leaders" kategória szállítóit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási célokat szolgál, nem pedig döntéshozatalt. A Gartner elhárít minden, a kutatást érintő közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel vagy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény