FőoldalArchívumEgyébXX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny, 2017
2017. június 02., péntek ::

XX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny, 2017

Értékelés:
(0 szavazat)

2017. április végén a Divelex Ipari és Szolgáltató Betéti Társaság szervezésében, az Óbudai Egyetem védnökségével került megrendezésre Budapesten a XX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny. A Versenyfelhívás megjelent számos szakfolyóiratban, így lapunkban is

Az első nap – amikor az egységes építési és mérési feladat van terítéken – ezúttal új helyszínen, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Józsefvárosi Telephelyén került megrendezésre.

A verseny második napjának ezúttal is a már évek óta jól bevált helyszín, a BHE Bonn Hungary Kft. telephelye, az Újpesti Ipari Parkban található EL-TEC Center adott otthont.

Ezúttal 12 pályaművel nevezett 19 versenyző 8 hazai és 2 külhoni szakképző intézményből. A versenyt számos elektronikai profillal rendelkező vállalkozás támogatta, értékes tárgyjutalmak felajánlásával. Néhány kiemelt szponzorunk a teljesség igénye nélkül: Rohde & Schwarz Österreich Budapesti Irodája, H-Test Kft., NI Hungary Kft., TME Hungary Kft., INCOMP Kft., HQ Elektronikai Kft., valamint a HEstore webáruház. A Magyarországi Elektronikai Társaság bemutatási lehetőséget kínált fel az októberben, Budapesten rendezendő Electrosub rendezvényén – a zsűri által kiválasztott – öt pályamű számára. Ők részvételi díj nélkül állíthatják ki alkotásaikat, egy ipari kiállítási környezetben.

A versenyzők kitartó, magas színvonalú munkája mellett meg kell említeni a felkészítő tanárok áldozatos munkáját is. A Verseny helyszíneit biztosítóknak köszönjük a felajánlott lehetőséget, melyre hosszú távon kívánunk építeni.

Végezetül, de nem utolsósorban, köszönetképpen álljon itt a zsűri névsora, akik lehetőségükhöz képest a szervezőmunkában is részt vettek: Bakk László, Diószegi Gyula, Farkas Viktor, Jáger Sándor, Nagymáté Csaba, Náday István.

Már szervezés alatt áll a XXI. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny, amelyre várjuk az elektronikai szakképzéssel foglalkozó középfokú szakképző intézmények diákjainak jelentkezését.

Az idei nyertesek

(helyezés, diák neve, intézmény neve, székhelye, pályamű megnevezése, felkészítő tanár neve):

Tóth Máté, Stredná odborná skola technická, Komarno, Szlovákia, Szélessávú vobulátor, Sárai Gábor

Balogh Lajos, Bontovics János, Szolnoki Műszaki Szakképző Centrum Pálfy Szakgimnáziuma, Szolnok, Digitális otthon, Szűcs Gyula

Kardos Csaba, Munkácsy Mátyás, Miskolci Műszaki Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma, Miskolc, Audio-spektrumanalizátor, Sándor Péter

oekk 1

Megjelent: 10842 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. június 01., csütörtök 23:53

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény