FőoldalArchívumVégtelen lehetőségek: a Logitech egy dobozba csomagolja az összes digitális zenét
2009. szeptember 23., szerda ::

Végtelen lehetőségek: a Logitech egy dobozba csomagolja az összes digitális zenét

Az új Logitech Squeezebox Radio és Logitech Squeezebox Touch a számítógépünkről és az internetről is lejátsza a zenéket. Letisztult felület és saját Facebook alkalmazás. Ha úgy éreznénk, hogy huszonegyedik századi zenerajongó létünkre a HIFI tornyunk leragadt a huszadik század végénél, akkor a Logitech bemutatott két új terméke segíthet elhozni otthonunkba a digitális forradalmat. A Logitech Squeezebox™ Radio Wi-Fi zenelejátszó és a Logitech Squeezebox™ Touch Wi-Fi zenelejátszó is egyszerű, intuitív hozzáférést kínál számos zenei forráshoz, például ingyenes internetes rádióállomásokhoz, saját zenei gyűjteményünkhöz és előfizetéses zenei szolgáltatásainkhoz is

"A digitális hangtárolás és az internet jelentős változást hoztak abban, ahogyan megtaláljuk, meghallgatjuk és másokkal megosztjuk kedvenc zenéinket" - mondta Sam Feng, a Logitech Streaming Media üzletágának marketing igazgatója. "Most, hogy már emberek milliói töltenek le dalokat iTunes előfizetésükről és hallgatnak internetes rádióállomásokat vagy zenei szolgáltatókat, a legújabb Logitech Squeezebox Wi-Fi lejátszóinknak sikerül mindezt egy tető alá hozni. Egy gombnyomás, és máris a világon bárhonnan érkezhet hozzánk a zene."

A Logitech Squeezebox rádiója A Logitech Squeezebox rádiója
A Logitech Squeezebox rádiója

Logitech Squeezebox Radio - kis dobozból nagy hang
Az internet mindent megváltoztatott, még a rádiózási szokásainkat is. A Logitech Squeezebox Radio lehetővé teszi, hogy egy régimódi rádiókészülék egyszerűségével élvezhessük az internetes rádiózás kínálta lehetőségeket, ahol csak szeretnénk.
Más, összetett Wi-Fi zenei rendszerekkel ellentétben a Squeezebox Radio üzembe helyezése igazán egyszerű. Csak bedugjuk, bekapcsoljuk, rácsatlakozik otthoni hálózatunkra, és szinte varázsütésre már szól is a zene: internetes rádióállomások, saját gyűjteményünk becses darabjai, köztük a DRM-független (korlátlan digitális jogú) iTunes Plus letöltéseink, és olyan előfizetéses szolgáltatások, mint a Last.fm, a Napster vagy a Deezer. A Squeezebox Radio színes képernyőjén nézegethetünk CD-borítókat, vizualizációkat, láthatjuk az aktuális zeneszám és rádióállomás adatait és még sok minden mást.
A kijelző melletti hat programozható gombbal pillanatok alatt előhívhatjuk egy kedvenc dalunkat, rádiócsatornánkat vagy zenelistánkat. Az automatikus fényerő szabályzónak és a beépített ébresztőórának köszönhetően a Logitech Squeezebox Radio még az éjjeliszekrényen is tökéletesen megállja a helyét. Ha pedig privát zenehallgatásra vágynánk, a 3,5 milliméteres jack csatlakozóra fejhallgatót köthetünk.
A mindössze 13×220×8,5 centiméteres kompakt kis készülék könnyen elfér bárhol a nappaliban, a konyhában, a hálószobában, de még a teraszon is. Bár szinte alig foglal helyet, a Squeezebox Radio zenelejátszót mégis minimális torzítású, tiszta hangzásáról fogjuk ismerni. A 19 milliméteres, kiváló minőségű, lágy-membrános magashang-sugárzónak és a 76 milliméteres nagy teljesítményű mélynyomónak köszönhetően külső hangszórókra nem is lesz szükség.
Ha egy pillanatra sem akarjuk megszakítani a zenehallgatást, a külön megvásárolható akkumulátor-szettel a rádiót magunkkal vihetjük a lakásban bárhová. Az akkumulátorokkal a Squeezebox Radio akár hat órán át is működik, és automatikusan feltöltődik, amikor be van dugva a konnektorba.

A Logitech Squeezebox Touch zenelejátszója A Logitech Squeezebox Touch zenelejátszója
A Logitech Squeezebox Touch zenelejátszója

Logitech Squeezebox Touch - színes érintőképernyővel
A Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszó segítségével a világ minden zenéjét lejátszhatjuk meglévő hangrendszerünkön. Káprázatos 11 centiméteres színes kijelzőjén ujjunk érintésével válogathatunk a zeneszámok között vagy nézegethetjük akár a CD-borítókat is. A lehető legjobb hangminőség érdekében a Squeezebox Touch még a 24 bites 96 kHz mintavételezésű zeneszámokat is le tudja játszani, ami gazdag és szinte torzításmentes hangzást biztosít. Csak rákötjük már meglévő hangszóróinkat a Squeezebox Touch zenelejátszóra, rácsatlakozunk az otthoni Wi-Fi hálózatra, és már szólhat is a muzsika! A készülék hátulján található USB csatoló és SD kártyaolvasó segítségével memóriakártyán vagy pendrive-on tárolt dalainkat is meghallgathatjuk.

Letisztult felület, Facebook alkalmazás és Flickr támogatás
A Squeezebox intuitív kezelőfelületének tervezésénél a gyors és kényelmes használat volt az elsődleges szempont. A Squeezebox Radio és Squeezebox Touch színes kijelzői segítségével gyorsan megtaláljuk legkedveltebb rádióállomásainkat, zenelistáinkat és előfizetéses szolgáltatásainkat. Még új alkalmazások hozzáadásával is fel tudjuk dobni a zenehallgatást.
Ha Facebook tagok vagyunk, közvetlenül Squeezebox zenelejátszónkról ajánlhatunk ismerőseinknek zenéket, láthatjuk, hogy kik vannak belépve, sőt, a barátaink által feltöltött fotóikat is színesben nézegethetjük rajta. A két legújabb Squeezebox még a népszerű fényképmegosztó oldal, a Flickr fotósorozatait is le tudja játszani nekünk.

A Squeezebox termékcsalád
Mindkét új termék - a Logitech Squeezebox Radio és a Logitech Squeezebox Touch - is gond nélkül alkalmazkodik meglévő Wi-Fi vagy ethernet hálózatunkhoz, ahogy ezt a Squeezebox termékcsalád korábbi tagjai, a díjnyertes Logitech Squeezebox Boom, a Logitech Squeezebox Duet és a vájtfülűeknek szánt Logitech Transporter zenelejátszók is tették.
A Squeezebox termékcsalád tagjai együttműködnek egymással, így meglévő rendszerünket könnyen továbbfejleszthetjük. Bármelyik szobába vehetünk egy újabb Squeezebox Wi-Fi zenelejátszót, hogy az egész lakásban egyszerre hallgathassuk ugyanazt a zenét (remek alap egy házibulihoz), vagy akár minden szobában mást-s-mást.

A Logitech honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény