FőoldalArchívumA BMW "Megacity Vehicle" projekt az első megrendelője az új fejlesztésű lítium-ion akkumulátoroknak
2009. augusztus 19., szerda ::

A BMW "Megacity Vehicle" projekt az első megrendelője az új fejlesztésű lítium-ion akkumulátoroknak

Az SB LiMotive, a Samsung SDI és a Bosch vegyesvállalata lítium-ion akkumulátorcellákat szállít a BMW számára.A német autógyártó első elektromos autójában alkalmazza majd az akkumulátorcellákat, amelynek fejlesztése a "Megacity Vehicle" projekt keretein belül folyik. A károsanyag-kibocsátás nélküli járművek sorozatgyártásának megkezdése a következő évtized közepére várható


"Ez a döntés fontos mérföldkő a Megacity Vehicle sorozatgyártása felé vezető úton. Az akkumulátor valamennyi elektromos jármű kulcsfontosságú alkotóeleme, mivel ez határozza meg a jármű hatótávolságát és teljesítményét. Az SB LiMotive személyében olyan beszállítóra találtunk, amely az elérhető legjobb technológiát kínálja nekünk, így egyesülhet a német autógyártási szakértelem a koreai akkumulátor-ismeretekkel" - mondta a döntést magyarázva Norbert Reithofer, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.
Franz Fehrenbach, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke elmondta: "Ez a siker elsősorban az SB LiMotive azon törekvésének eredménye, hogy innovatív és versenyképes technológiával törjön be a piacra még a cég egy éves fennállását megelőzően." Soon Taek Kim, a Samsung SDI elnök-vezérigazgatója pedig így nyilatkozott: "A projektben történő részvétel fontos lépés afelé, hogy kedvező pozícióba jussunk az elektromos autók piacán."
Young Woo Park, az SB LiMotive elnöke: "Mostantól 2013-ig 500 millió amerikai dollárt fektetünk a hibrid, illetve elektromos autókban alkalmazható lítium-ion cellák és akkumulátorrendszerek fejlesztésébe és gyártásába."
Dr. Joachim Fetzer, az SB LiMotive ügyvezető-alelnöke elmondta: "Célunk, hogy a világ valamennyi piacán gyorsan a cella- és akkumulátorrendszerek vezető beszállítójává váljunk. Várakozásaink szerint a 2020-ban elkészülő 100 millió új járműből hozzávetőlegesen hárommillió elektromos, illetve plug-in hibrid autó lesz, továbbá hatmillió hibrid meghajtású jármű."

Image Image
A BMW többek között a Samsung SDI és a Bosch anyavállalatok együttes szakismerete miatt választotta az SB LiMotive lítium-ion akkumulátor technológiáját. A Samsung SDI kiterjedt tömeggyártási tapasztalatával, illetve a lítium-ion cellák gyártásában szerzett ismereteivel gazdagította a társulást. Mindemellett a vállalat a lítium-ion technológia területének innovációs és fejlesztési vezetője. A vállalat jelenleg is lítium-ion akkumulátorok széles skáláját gyártja laptopokhoz, mobiltelefonokhoz, illetve kéziszerszámokhoz. A Bosch a lítium-ion technológia a jármű teljes koncepciójába történő integrálásának területén átfogó rendszerismereteivel járul hozzá a társuláshoz. A Bosch hibrid és elektromos meghajtás üzleti egysége kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a meghajtó elektronikák, elektromos motorok, sebességváltók és DC/DC konverterek területén. Mindemellett néhány évvel ezelőtt a kéziszerszám-gyártók között a Bosch alkalmazta elsőként sikerrel a lítium-ion akkumulátorokat.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény