FőoldalArchívumNégy új Satellite modellel bővítette laptop palettáját a Toshiba
2009. július 20., hétfő ::

Négy új Satellite modellel bővítette laptop palettáját a Toshiba

Satellite A500: szórakoztató multimédiás erőmű Satellite U500: ultrahordozható mestermű Satellite L500 és L550: fejlett technológiával és szélesvásznú kijelzővel


Image Image
A 16 hüvelykes Satellite A500 multimédiás szolgáltatásokkal jelenik meg a középkategóriás piaci szegmensben
A Satellite termékcsalád legújabb tagja, a 16 hüvelykes, multimédiás funkciókkal rendelkező Satellite A500 laptop. A teljesítményigényes multimédiás és szórakoztató feladatok ellátására kialakított, többujjas (multi-touch) touch paddal1 ellátott Satellite A500 a kiváló minőségű videó- és hangszolgáltatások széles körét biztosítja. Az új A500 modelleken Eco alkalmazás2 is elérhető: segítségével kontrollálható az energiafogyasztás, míg Eco üzemmódban gazdaságossá tehető a laptophasználat. Az új notebookok 2009 nyarától érhetők el Európában.

"Egyre több vásárló számára a multimédia nem kizárólag egyszerű tartalomfogyasztást jelent, hanem az alkotást és a közzétételt is. Egyre többen készítenek vagy szerkesztenek videókat, amelyeket később feltöltenek videomegosztó és közösségi oldalakra. A Satellite A500-at kifejezetten ilyen, és ehhez hasonló szórakoztató és multimédiás funkciók használatára terveztük" - mondta Szabó Tamás, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi marketing vezetője. "Az általános felhasználásra szánt termékek piaci szegmensében megfizethető áron biztosítjuk a prémiumkategóriás termékek kifinomult szolgáltatásait, így ügyfeleink tartalomfogyasztás mellett alkotótevékenységüknek is hódolhatnak" - tette hozzá Szabó Tamás.

Image Image
Különleges külső
A Satellite A500 fekete külső borítása egy új, az In-Mold Rolling (IMR) technológiára alapuló Toshiba Fusion-felülettel rendelkezik. Az új Satellite laptopok szegélyeit ezüst bevonattal látták el, ezzel is hozzájárulva az elegáns külsőhöz. A háttérvilágítással rendelkező, lapos billentyűkből álló, mattfekete bevonatú billentyűzet varázsolja elegáns multimédiás erőművé a Satellite A500-at.

Egyszerű tartalomkészítés és jobb használhatóság
A Satellite A500 billentyűzetén numerikus billentyűk is vannak. A többujjas (multi-touch) touch pad megkönnyíti a görgetést és más, gyakran alkalmazott műveletek használatát. A Toshiba az első olyan gyártó, amely a HDMI CEC specifikációt beépítette hordozható számítógépeibe. A nyolc érintőgomb közvetlen hozzáférést biztosít a hang- és videószolgáltatásokhoz, illetve a Toshiba Eco alkalmazásához, amely egyszerűvé és áttekinthetővé teszi az áramfogyasztás csökkentését. A Toshiba ConfigFree™ lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózat konfigurálását, valamint az internet elérését a beépített WLAN-felület és a Bluetooth 2.1 + EDR segítségével3.

Multimédia a javából
A multimédiás készülék 16 hüvelykes HD Toshiba TruBrite®, 16:9 képarányú kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1366x768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A tökéletes hangzásról pedig a csúcskategóriás Harman Kardon® sztereó hangszórók gondoskodnak.

Adott feladathoz megfelelő teljesítmény4

A Satellite A500 beépített DVD Super Multi (kétrétegű) meghajtóval, egy 5-in-1 Bridge Media - a népszerűbb adathordozó-kártyákat támogató - kártyaolvasóval, három USB 2.0 csatlakozással és egy további eSATA/USB csatlakozóval rendelkezik. Ez utóbbi támogatja a Sleep-and-Charge funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a notebook kikapcsolt állapotában is feltölthessék MP3-lejátszójukat, mobiltelefonjukat vagy más eszközüket.

A Satellite A500-ban egy Core 2 Duo (Satellite A500) processzor található. Az új Satellite A500 laptop legfeljebb 8 GiB DDR memóriát és 500 GiB kapacitású merevlemezt képes befogadni. A Satellite A500 64 GiB-os SSD (mozgó alkatrészek nélküli) meghajtóval is megvásárolható. A HD webkamera széles formátumú videók rögzítésére alkalmas. A fejlett grafikai teljesítmény érdekében a Satellite A500 akár 1 GiB DDR3 VRAM-mal rendelkező ATI Mobility Radeon(tm) HD grafikus kártyával rendelhető.

Tények és számok
  • 16 hüvelykes HD Toshiba TruBrite® kijelző
  • Akár 500 GiB HDD tárkapacitás
  • Csúcskategóriás Harman Kardon® sztereó hangszórók
  • Távvezérlésű üzemmód (választható)
  • HD webkamera
  • ATI Mobility Radeon™ HD 4570 GPU 512 MiB DDR3 VRAM-mal vagy HD4650 1 GiB DDR3 VRAM-mal a fejlett grafikai teljesítmény érdekében


Image Image
A Satellite U500 13,3 hüvelykes laptop könnyű hordozhatóságot és maximális teljesítményt biztosít
A kisméretű, vékony és könnyű Satellite U500 figyelemfelkeltő és luxuskivitelű, fehér, piros vagy barna színe, valamint 3D mintázata új stílust vezet be a Toshiba notebookok termékválasztékába. Az új U500 modell használatát megkönnyíti a többujjas vezérlésű (multi-touch) touch pad1, míg a környezettudatos és energiatakarékos használatról a Toshiba Eco alkalmazás2 gondoskodik. A Satellite U500 2009 nyarától érhető el Európában.

"Az új Satellite U500 a kifinomult eleganciát ötvözi a könnyű hordozhatósággal és a használhatósággal. Az új Satellite laptopok tervezésekor a különleges külső megjelenés és a használatot megkönnyítő szolgáltatások mellett az energiatakarékosságra is figyelmet fordítottak" - mondta Szabó Tamás. "Az új Satellite U500 laptopok fejlett szolgáltatásokkal rendelkeznek elérhető áron" - tette hozzá Szabó Tamás.

Image Image
Látványos külső a Toshibától
A Satellite U500 mindennel rendelkezik annak érdekében, hogy lenyűgözze szemlélőjét: a stílusos fehér, piros vagy barna színvilág nem csak a külső borításon, de a belső részeken is megjelenik. A vásárlók két külső kialakítás közül választhatnak a Satellite U500 esetében. Az egyik elegáns, krómhatású szegélyekkel, valamint egy opcionálisan háttérvilágítással ellátott billentyűzettel rendelkezik, míg a másik kialakítás megfizethetőbb, ezüstszínűre festett kerettel, háttérvilágítás nélküli billentyűzettel kapható.

Satellite U500 - maximális teljesítmény, könnyű hordozhatóság
Annak ellenére, hogy teljes szolgáltatáskészlettel és maximális teljesítménnyel rendelkező laptopról van szó, a karakteres külsőtől kezdve a kisméretű, könnyű kialakításig a Satellite U500 minden egyes eleme a hordozhatóság jegyében született. A 2,15 kg-tól kezdődő tömeg, a 317 mmx230,6 mm-es szélesség és hosszúság, valamint a 29,5 mm-es elülső és 38,2 mm-es hátulsó magasság mind hozzájárulnak a kiemelkedően könnyű hordozhatósághoz. Az akár 3,5 órás akkumulátoros üzemidő a felhasználók számára a hálózati csatlakozás nélküli munka és játék szabadságát biztosítja. Az U500 megvédi az adatokat is, hiszen a rázkódás és ütődés hatására 3D gyorsulásérzékelője az írófejet a másodperc töredéke alatt képes visszahúzni, így az nem károsítja a merevlemezt.

Kompromisszumok nélküli használhatóság
Bár a Satellite U500 kisméretű, a Toshiba nem kötött kompromisszumokat a használhatóság terén.
- A többujjas vezérlésű (multi-touch) touch pad megkönnyíti a görgetést és más, gyakran használt műveleteket.
- A Toshiba ConfigFree™ leegyszerűsíti a hálózati konfigurációt és az Internethez csatlakozást, a PC Health Monitor pedig gyors áttekintést nyújt a laptop létfontosságú elemeiről, például a hőmérsékletről vagy az akkumulátor állapotáról. A szoftver egy grafikus felhasználói felület segítségével riasztást küld a felhasználónak a várható meghibásodásokról.
- A nyolc érintőgomb közvetlen hozzáférést biztosít a hang- és videószolgáltatásokhoz, illetve a Toshiba Eco alkalmazásához, amely egyszerűvé és áttekinthetővé teszi az áramfogyasztás csökkentését.

Adott feladathoz megfelelő teljesítmény4
A 13.3 hüvelykes WXGA Toshiba TruBrite® kijelző 16:10 képarányú, a felbontása 1280x800 képpont, fényereje pedig 250 cd/m2. A Satellite U500 akár Core 2 Duo processzor is tartalmazhat, akár 8 GiB DDR memória mellett. A Satellite U500 akár 500 GiB kapacitású merevlemezt is képes befogadni. Mindezeken felül a Satellite U500 akár 512 MiB DDR3 VRAM-mal felszerelt ATI Mobility Radeon™ HD 4570 grafikus vezérlővel rendelkezik a fejlett grafikai teljesítmény biztosításához.

A laptop számos felületet biztosít a hordozható eszközök csatlakoztatásához: Bluetooth® 2.1 + EDR, egy 5-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, HDMI, két USB 2.0, valamint egy további eSATA/USB csatlakozás, amely támogatja a Sleep-and-Charge funkciót. Ez utóbbi funkció lehetővé teszi, hogy a laptopról kikapcsolt állapotban is tölthetők legyenek az USB-portra csatlakoztatott eszközök. A géphez jár egy DVD Super Multi (kétrétegű) meghajtó, amelybe stílusos módon, egy nyíláson át helyezhető be a lemez. A Satellite U500 része egy HD webkamera is. Az internetkapcsolathoz a Satellite U500 vezeték nélküli hálózati csatlakozást és beépített gigabites vezetékes hálózati csatlakozást biztosít.

Tények és számok
  • 13,3 hüvelykes WXGA Toshiba TruBrite(r) kijelző
  • Akár 500 GiB HDD tárkapacitás
  • 2,15 kg-os tömeg (vagy nagyobb)
  • Akár 3,5 órás akkumulátoros működési idő
  • ATI Mobility Radeon(tm) HD 4570 GPU akár 512 MiB DDR3 VRAM-mal a fejlett grafikai teljesítmény érdekében
  • * Luxuskivitelű fehér, piros vagy barna színű, 3D mintázatú kialakítás

Image Image
Satellite L500 és L550 szélesvásznú minőség és vonzó külső a hétköznapokban
A 15,6 hüvelykes Satellite L500 és a 17,3 hüvelykes Satellite L550 modellek strapabíró kialakítással és fejlett szolgáltatásokkal rendelkeznek megfizethető áron. Mindkét eszköz 2009 harmadik negyedévében lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Image Image
"A Satellite L500 és L550 bizonyítja, hogy a fejlett szolgáltatások, a minőség és a vonzó külső már a belépő kategóriájú termékeknél is elérhető" - mondta Szabó Tamás. "A két új Toshiba modell esetében azon vásárlók is megtalálják számításukat, akik első alkalommal vesznek laptopot és azok is, akik mindennapos használathoz szeretnének egy új notebookot vásárolni" - tette hozzá Szabó Tamás.

Image Image
Stílus és megfizethető ár kombinációja
A szolgáltatások széles körét biztosító két új modell a megfizethető áru eszközök között különleges külsővel rendelkezik. Az In-Mold Rolling (IMR) technológia segítségével vékony vonalakat helyeztek el a külső borításon, amelyek a Snow Silver felület belsején, az ezüstszínű billentyűzet és a numerikus billentyűzet körül is folytatódnak. A négygombos multimédiás billentyűsor és az akadálymentesen integrált touch pad biztosítja a Satellite-eszközök könnyű és gyors használhatóságát.

Image Image
Az adott feladathoz megfelelő teljesítmény4
A Satellite L500 15,6 hüvelykes HD Toshiba TruBrite® kijelzővel rendelkezik, amely felbontása 1366x768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A Satellite L550 modellnek 17,3 hüvelykes HD TruBrite®, energiatakarékos LED-háttérvilágítású technológiát használó kijelzője van, felbontása 1600x900 képpont, fényereje 200 cd/m2.

Az eszközök kapcsolódási lehetőségeit a beépített, draft-n szabványú WLAN-felület, a Bluetooth® 2.1 + EDR, valamint a Fast Ethernet LAN (10/100 Mibps) biztosítják. A hálózati kapcsolat konfigurálását a Toshiba ConfigFree™ segíti.

Bár a Satellite L500 és a Satellite L550 laptopokat általános felhasználásra tervezték, a készülékek számos csatlakozófelülettel rendelkeznek: egy HDMI-csatlakozó, egy 4-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, két USB 2.0 és egy további eSATA/USB csatlakozás érhető el rajtuk. A gépek része még egy DVD Super Multi (kétrétegű) meghajtó, valamint egy VGA felbontású webkamera.

A Toshiba Eco segédprogram segíti és leegyszerűsíti az energiafogyasztás kontrollálását, hiszen egy gomb megnyomásával megtekinthetők a rendszer energiafogyasztásának aktuális adatai. Az új Satellite hordozható számítógépek átfogó szolgáltatáslistáját egy, akár 500 GiB kapacitású merevlemez egészíti ki.

A Toshiba új laptopjai számos processzorral érhetők el: a Satellite L500 Intel Celeron, Pentium vagy Core 2 Duo processzorokkal, a Satellite L550 Intel Pentium és Core 2 Duo processzorokkal rendelhető.

Tények és számok
  • Satellite L500: 15,6 hüvelykes szélesvásznú HD Toshiba TruBrite(r) kijelző
  • Satellite L550: 17,3 hüvelykes szélesvásznú HD TruBrite(r) kijelző
  • Maximum 500 GiB HDD tárkapacitás
  • Négygombos multimédiás billentyűsor
  • Bluetooth®, beépített WLAN-kapcsolat

A Toshiba-ról
A Toshiba Corporation vezetői pozíciót tölt be az informatikai és kommunikációs berendezések és rendszerek, elektronikai komponensek és eszközök, digitális fogyasztói termékek és áramellátási rendszerek területén, beleértve a nukleáris energiatermelő egységeket és a háztartási eszközöket is. A Toshibát 1875-ben alapították, világméretű hálózatában több mint 740 vállalat működik, amelyek 198 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.
Felelősségteljes globális szereplőként a Toshiba minden új laptopja - az RoHS-szabályozásnak megfelelően - korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat, így hatékonyan csökkenti a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Emellett a Toshiba Eco alkalmazás és a PC Health Monitor csökkenti az áramfogyasztást. Az új laptopok megfelelnek az ENERGY STAR® 5.0 előírásainak (a tanúsítás még folyamatban van).


1 A többujjas vezérlésű (multi-touch) touch pad a hagyományos görgetés és gombhasználat innovatív alternatíváját képviseli. Ollózó mozdulatokkal lehet nagyítani vagy kicsinyíteni, egyenletes görgetés valósítható meg a ChiralMotion körkörös mozdulatainak segítségével, a gyors, lendületes mozdulatokkal pedig egyenletes és gyors kurzormozgást lehet elérni. A ChiralRotate lehetővé teszi a képek és grafikák elforgatását.

2 Az Eco alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerűen és könnyen használja az Eco Power Plan beállítást. Amikor az Eco üzemmód bekapcsolt állapotban van, a rendszer az Eco üzemmód beállításainak, kikapcsolt állapot mellett pedig az energiaséma beállításainak megfelelően működik. Az Eco alkalmazás grafikus felhasználói felületének megnyitásával a felhasználó megtekintheti a rendszer áramfogyasztásának valósidejű adatait, és megfigyelheti az Eco és a korábbi Power üzemmód közötti fogyasztáskülönbséget.

3 Ezek a szolgáltatások a Toshiba EasyMedia részei.

4 Az egyes szolgáltatások elérhetősége helyenként eltérhet.


További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény