FőoldalArchívumAz APC bemutatta a továbbfejlesztett NetBotz biztonsági- és környezetfelügyeleti megoldásait
2009. május 15., péntek ::

Az APC bemutatta a továbbfejlesztett NetBotz biztonsági- és környezetfelügyeleti megoldásait

Az APC by Schneider Electric, az integrált kritikus energiaellátási és hűtési megoldások piacvezető szállítója bemutatta a piacvezető NetBotz® biztonság- és környezetfelügyeleti termékeinek új generációját. Az új termékcsalád komoly továbbfejlesztett funkciókkal rendelkezik: többek között javult a kamerák és a kábelezés támogatása, támogatott a Power over Ethernet (PoE, Ethernet hálózaton keresztüli áramellátás), valamint az új NetBotz kialakítása jobban megfelel az ipari környezetnek* A NetBotz rendszer észleli a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúra rendelkezésre állását fenyegető környezeti jellemzőket és emberi tevékenységeket
* A NetBotz eszközök legújabb generációja együttműködik a Schneider Electric Pelco IP-kameráival, telepítése egyszerűbb, kialakítása pedig letisztultabb


A NetBotz olyan, IT hálózaton keresztül hozzáférhető készülékcsalád, amely észleli a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúra rendelkezésre állását fenyegető környezeti jellemzőket illetve az emberi tevékenységeket (hőmérséklet, füst és tűz, víz, páratartalom, ajtónyitás és mozgás) és riasztást küld azokról. A skálázhatóság a legkisebb hálózati helyiségektől a nagy adatközpontokon keresztül egy teljes vállalatot lefedő rendszerig terjedhet, a moduláris kialakítás pedig lehetővé teszi az egyedi beállításokat, például CCTV kamerák integrációját.

Az ügyfelek nagyobb kamerafelbontásra és rugalmas telepítési lehetőségekre vonatkozó igényeinek megfelelően a NetBotz-termékek új generációja az alábbi jelentős fejlesztéseken esett át:
* Javított kameratámogatás - A Pelco IP-kamerával való együttműködés szélesebb körű megfigyelési lehetőségeket kínál. A Pelco IP-kamerák kiváló képet adnak, amelyen jól megfigyelhetők a részletek. Egyes CAT5 kábelezésű Pelco IP-kamerák nagyobb távolságokra is telepíthetők, és teljes mértékben együttműködnek a NetBotz szoftverrel a zökkenőmentes biztonság- és környezetfelügyelet érdekében. Egyes kamerával rendelkező NetBotz berendezések együttműködnek a Pelco Integral Digital Sentry® Video Monitoring eszközökkel, magasabb szintű megfigyelési lehetőségeket kínálva az informatikai környezetekbe. A Pelco világelső a video- és biztonsági rendszerek és berendezések tervezése, fejlesztése és gyártása terén.
* Jobb kábelkezelés - A NetBotz készülékek telepítési idejének csökkentése érdekében az érzékelő bővítő modulok és az érzékelők CAT5/6 kábeleket használnak. A CAT5/6 kábelezés használata jelentősen megnöveli a bővítő modulok és a készülék közötti maximális távolságot, így rugalmasabbá teszi a telepítést. A NetBotz kamerák USB-kábelei zárható csatlakozókat tartalmaznak, hogy elkerülhető legyen a készülék USB-kapcsolatának véletlen megszakítása.
* Power over Ethernet - A felhasználók az áramellátást PoE (Power over Ethernet, hálózaton keresztüli áramellátás) módszerrel is megoldhatják, amely további rugalmasságot jelent a falra szerelhető készülékek esetén. A PoE-használóknak nem kell többé álmennyezetbe vagy falba rejteniük a tápegységeket.
* Letisztult kialakítás - A NetBotz falra szerelhető készülékei jobb kábelkezelési megoldással rendelkeznek, így a megoldás megjelenése professzionális és elegáns.

"A NetBotz megoldáson végrehajtott legutóbbi fejlesztések során sokat fektetett az APC abba, hogy segítsen ügyfeleinknek lecsökkenteni a telepítési időt és költségeket a hálózati helyiségektől az adatközpontokig" - nyilatkozta Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke. "A NetBotz az APC átfogó adatközponti fizikai infrastruktúrát (DCPI) felügyelő termékcsomagjának egyik fontos eleme. A DCPI felügyeleti termékcsomag aktívan figyeli a bármely gyártótól származó áramellátást, hűtést, a fizikai helykihasználást és környezeti hatásokat, valamint támogatja menedzselésüket. A jövőben tovább folytatjuk a NetBotz megoldások beintegrálását a DCPI felügyeleti termékcsomagba, amely az InfraStruXure(r) Central, a Change Manager és a Capacity Manager szoftvereket tartalmazza" - tette hozzá Szarka Attila.

Nagy számú berendezés telepítése esetén az InfraStruXure Central hatékonyan támogatja a különböző gyártók berendezéseiből álló fizikai infrastruktúrának menedzsmentjét, akár egy nemzetközi nagyvállalat szintjén is. A valós idejű berendezésfelügyelet, a kamerás megfigyelési megoldások, a személyre szabható jelentések, a private network lehetősége, a fejlett biztonsági megoldások és az azonnali riasztások lehetővé teszik a kritikus események és trendek gyors felismerését és megoldását.

Az IP-kamerák és video felügyelet integrálása a NetBotz rendszerbe jó példa az APC és a Pelco - mindkettő a Schneider Electric márkája - együttműködésével létrehozott, könnyen használható, teljes körű megoldásra. Az új NetBotz termékek már világszerte elérhetőek.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény