FőoldalArchívumAkadémiai kutatóközpont épül a Lágymányosi híd lábánál
2010. január 05., kedd ::

Akadémiai kutatóközpont épül a Lágymányosi híd lábánál

Még 2009. decemberében 9,5 milliárd Ft értékű beruházás finanszírozását rögzítő támogatási szerződést írt alá Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és Pálinkás József, az MTA elnöke

Az akadémiai intézetek egy része elavult infrastrukturális környezetben végzi munkáját. A jelenlegi lehetőségeknél jobb feltételeket kínáló, ugyanakkor hatékonyabban üzemeltethető, a piaccal együttműködő intézményekre van szükség. E céloknak eleget téve épül fel a BME területén 2012. december végéig a Magyar Tudományos Akadémia 9,5 milliárd forint összköltségű természettudományi kutatóközpontja.

A projekt célja olyan akadémiai K+F+I-centrum létrehozása, amely korszerű hátteret biztosít úgy az akadémiai, mint a felsőoktatási és piaci kutatásoknak. Az "MTA-Q2" otthont ad többek között az MTA Kémiai Kutatóközpontjának, az MTA Enzimológiai Intézetének, továbbá az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének.
Varga István, - aki fejlődést, a hatékonyság egyértelmű javulását várja egy új akadémiai K+F+I-kutatóközponttól - az ingatlanfejlesztés és kutatási infrastruktúra-beruházás jelentőségét méltatva kiemelte, hogy "A magyar K+F+I érdekében nélkülözhetetlen a Magyar Tudományos Akadémia fejlesztési törekvéseinek támogatása. Hiszen az MTA eredményei egyszerre tükröződnek vissza a felsőoktatásban és a hazai gazdaságban."

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény