FőoldalArchívumAz EFD új, nagynyomású PicoDot adagolórendszere
2009. március 05., csütörtök ::

Az EFD új, nagynyomású PicoDot adagolórendszere

Ahogyan az orvosi eszközök, az elektronikai termékek, a mobiltelefonok és számos egyéb termék esetében egyre több szolgáltatást zsúfolnak össze egyre kisebb méretű készülék formájában, a gyártóknak egyre újabb eszközökre van szükségük ahhoz, hogy a ragasztóanyagokat, bevonatokat és egyéb szerelési folyadékokat mind kisebb, s a korábbiaknál még pontosabb adagokban tudják a kívánt helyre juttatni


A Nordson-csoporthoz tartozó EFD, Inc. (NASDAQ: NDSN) bejelentette az új PicoDot Jet nagynyomású adagolórendszerét. A PicoDot nagynyomású adagolórendszer jelentős mértékben egészíti ki az EFD eddig is igen sokrétű precíziós folyadékadagoló termékpalettáját. Mivel a PicoDot rendszer nem kerül érintkezésbe az anyag hordozófelületével, segítségével pontos folyadékadagok juttathatóak ki a nehezen elérhető területekre, az egyenetlen felületekre is, vagy olyan alkalmazásoknál, ahol nem használható a hagyományos adagolótű – s mindez másodpercenként akár 150 pont sebességgel.
A többszörös PicoDot rendszerkonfiguráció kialakításával alacsony (50 … 1000 mPas), közepes (50 … 200 000 mPas) és magas (1000 … 500 000 mPas) viszkozitású folyadékok széles köre adagolható a gyártási-szerelési alkalmazások csaknem minden területén.
Az új PicoDot Jet nagynyomású folyadékadagoló rendszer legfontosabb jellemzői az alábbiak:
• A sugáradagoló még háromdimenziós felületek estében sem érintkezik a hordozófelülettel.
• Érintkezésmentes adagolósorok alakíthatóak ki.
• A sugáradagoló rendszer rácsszerűen tetszés szerinti felületet láthat el, a legkisebb adagméret 0,002 µl (2 nl), az áramlási érték akár 300 g/perc is lehet.
• Az opcionális precíziós tűadapter révén a felülettel érintkező adagolórendszerré alakítható, amely tökéletesen konzisztens, rendkívüli pontosságú adagolást tesz lehetővé.
• A beépített fűtőrendszer precíz viszkozitásszabályozást tesz lehetővé.

Az EFD termékei a világ 30 országát átfogó világméretű kereskedelmi és értékesítési hálózaton keresztül szerezhetőek be. Amennyiben további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal az EFD-hez a (00-1) 800-556-3484, illetve a (00-1) 401-434-1680-as telefonszámon, vagy látogassa meg a www.efd.inc.com honlapot. Az EFD magyarországi kereskedelmi képviselete, az EFD–PFS Kft. is készséggel ad tájékoztatást az Agárdi u. 10., H-4028 Debrecen címen, a (06-52) 536-444 telefon-, illetve (06-52) 536-445 telefaxszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény