FőoldalArchívumÚjra kiírta a GE a Scholar-Leaders ösztöndíjprogramot
2009. január 16., péntek ::

Újra kiírta a GE a Scholar-Leaders ösztöndíjprogramot

A GE Foundation és az Institute of International Education (Nemzetközi Oktatási Intézet) immár hetedik alkalommal hirdeti meg a Scholar-Leaders ösztöndíjprogramot, melynek célja, hogy a részt vevő diákok vezetői képességeit fejlessze, illetve, hogy hozzájáruljon egy nemzetközi szinten is piacképes új vezető generáció képzéséhez. Az egyetemek legjobb hallgatóinak toborzását és kiválasztását szigorú nemzetközi módszerek alapján végzik.

A program lehetőséget nyújt a támogatott diákoknak arra, hogy ne csak a szakterületükön, hanem társadalmi értelemben is vezetőkké válhassanak. Az ösztöndíjra öt magyar egyetem: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetemen, illetve a Pannon Egyetem másodéves, jó angol nyelvtudással rendelkező, első diplomás képzésben részt vevő közgazdasági, menedzsment, mérnöki vagy műszaki területen tanuló diákjai jelentkezhetnek.
A pályázathoz ezer szavas esszét is tartalmazó kitöltött jelentkezési lapot, két ajánlólevelet (legalább egyet egyetemi professzortól), önéletrajzot, az egyetemi tanulmányok első évének elvégzését igazoló okmányok másolatát, valamint a felsoroltak angol fordítását kell benyújtani február 13-ig.
Az egyetemekről jelentkező pályázók az ösztöndíjat kiemelkedő tanulmányi eredményeik, egyetemen kívüli tevékenységeik (például: diákcsoportokban való tevékenység, önkéntesi munka, közösségi szerepvállalás) valamint vezetői képességeik bizonyítása révén nyerhetik el. A nyertes pályázók három éven keresztül évi ezer (összesen háromezer) eurónyi ösztöndíjban részesülnek, továbbá évente egyszer szervezett nyári szemináriumon vehetnek részt, melynek keretében megismerik a GE működését, illetve a GE különböző területeit képviselő magas beosztású vezetőkkel is találkozhatnak.
A 2002 őszén elindított magyar program sikerére építve az ösztöndíj-pályázatot Lengyelországban, Csehországban, majd később Romániában is meghirdették. 2008-ig összesen 251 fiatal részesülhetett a felsőoktatási ösztöndíjában, akikhez idén a négy ország újabb 60 diákja csatlakozhat. 2006-tól a diákoknak a program részeként önkéntesi munkát is kell végezniük, amellyel hozzájárulhatnak saját környezetük (iskolájuk, városuk) fejlődéséhez, épüléséhez.

A részletes információk és a jelentkezési lap innen letölthető

Forrás: www.edupress.hu

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény