FőoldalArchívumA Konica Minolta elindította a fejlesztőket támogató programját, a DSP-t
2009. január 15., csütörtök ::

A Konica Minolta elindította a fejlesztőket támogató programját, a DSP-t

A Konica Minolta bevezette a fejlesztőket támogató programját, (Developer Support Programme, DSP) melynek a célja, hogy elősegítse és támogassa a kreatív alkotóképességet a szoftveres alkalmazások kereskedői és a rendszer integrátorok számára.A DSP program lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a már meglévő alkalmazásaikat Konica Minolta eszközökre alkalmazhassák, továbbá használhatják a sikeres Konica Minolta technológiákat is, mint például az OpenAPI-t, és mindennek köszönhetően megvalósulhatnak olyan innovációs megoldások, amelyek eddig megoldhatatlannak tűntek.


Image Image
A Konica Minolta erre a célra kialakított honlapján a szoftverfejlesztők a regisztráció után hozzáférhetnek a szükséges alapállományokhoz és információkhoz, ide sorolva például a szoftver fejlesztői csomagot (SDK) is.

"Vállalatunk sikeres bizhub koncepciója valójában három alappilléren fekszik: a bizhub architektúrán, az Emperon nyomtatásvezérlőn és azon a technológián, amellyel a gépeink képesek kommunikálni a "külvilággal" – mondta Marco Reich, a Konica Minolta Business Solutions Europe termék menedzsere. "Ami a jövőt illeti, szeretnék lehetőséget adni a szoftveres alkalmazások vendorainak, hogy kompatibilis alkalmazásokat fejlesszenek – ezzel növelve a kompatibilis eszközök körét."

Az OpenAPI egy olyan kommunikációs interfész és hálózati technológia, ami biztosítja a technológiai alapokat az azonosító eszközökhöz, a biztonságos nyomtatáshoz és a metaadat szkenneléshez. Ugyanakkor az OpenAPI teszi lehetővé a 3. gyártó által fejlesztett szoftverek alkalmazását a Konica Minolta készülékeken. Egyedi alkalmazások gyorsan és egyszerűen készíthetők. A sikeres Konica Minolta alkalmazások, mint például a PageScope Enterprise Suite csomag, létrejötte és alkalmazása az OpenAPI-nak köszönhető. Az OpenAPI és további számos Konica Minolta technológia alkotja a bizhub Extended Solution Technology (bEST) körét.

A DSP program a független szoftveres alkalmazások forgalmazóinak és a rendszerintegrátoroknak szól. A szoftverek fejlesztésével az elsőrendű cél, a Konica Minolta bizhub készülék integrációja a már létező alkalmazásokhoz. A program iránt érdeklődő fejlesztők, vállalatok weboldalon regisztrálhatnak a „silver" szintre. A regisztráció ezen a szinten teljesen díjmentes, és a tagok hozzáférhetnek a lényeges forrásadatokhoz, továbbá a honlapon megoszthatják egymás között a tapasztalataikat.

Ezen a weboldalon regisztrálhatnak a hivatalos szoftverkereskedők valamint rendszer integrátorok a fejlesztőket támogató programra. (Developer Support Programme, DSP). A regisztráltak hozzáférést kapnak a szükséges alapállományok elérésére, mint például a szoftverfejlesztői csomaghoz (SDK), továbbá az oldalon fórum keretében oszthatják meg egymás között tapasztalataikat.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény