FőoldalArchívumA világ legtöbbet használt tisztítószere stencilekhez és nyomtatókban történő alsó oldali törléshez
2008. október 29., szerda ::

A világ legtöbbet használt tisztítószere stencilekhez és nyomtatókban történő alsó oldali törléshez

A Dr. O.K.Wack Chemie GmbH Vigon SC200 vizes bázisú MPC® (Micro Phase Cleaning) tisztítószere világszerte ismert és igen tág területen alkalmazható termék az SMT-sablonok tisztítására, valamint a nyomtatókban az alsó oldali törlésre.

Stenciltisztításkor a Vigon SC200 egyidejűleg eltávolítja a forraszpasztát és az SMT-ragasztót, egyaránt használható szórásos és ultrahangos tisztítóberendezésekben is, valamint alkalmas tévesen nyomtatott panelek tisztítására is. A folyasztószer típusától függően, akár már az egyik oldalon beforrasztott panel tisztítására is használható.
A Vigon SC200 keringethető, jól szűrhető, igen hosszú élettartamú, ami alacsony költséget eredményez. A Vigon SC200 nem hagy semmiféle maradványt sem a sablon felületén, sem a berendezésben. A Vigon SC200-nak nincs lobbanáspontja, így különösebb intézkedések nélkül alkalmazható. A gondosan kialakított összetételnek köszönhetően a stencilek anyagát nem támadja meg.
A nyomtatókban az alsó törlésnél a Vigon SC200 jelentős előnyöket kínál az izopropil-alkohollal (IPA) szemben. A Vigon SC200 nem csak gyorsabban és hatékonyabban távolítja el a forraszpasztát, mint az IPA, hanem a papírt is jobban nedvesíti, ezáltal a felhasznált mennyiség akár a felére is csökkenthető, és a kiváló tisztítási eredmény kevesebb törlési ciklussal is megvalósítható. A tisztítószer és papír költségét ezáltal a minimumra lehet csökkenteni.
Ellentétben az IPA-val (lobbanáspont: 12 °C) a Vigon SC200-nak nincs lobbanáspontja, ami az alkalmazásnál optimális biztonságot jelent.
A Vigon SC200 alkalmazását a tisztítóberendezések és az SMT-nyomtatók vezető gyártói jóváhagyták. A Vigon SC200 teljes mértékben megfelel az EU új előírásainak, mint az RoHS, WEEE, valamint az érvényes környezetvédelmi és munkavédelmi szabályoknak.

További információ

Az Inczédy & Inczédy Kft., a gyártó magyarországi képviselete, az SMT-gyártás területén alkalmazott tisztítószerek teljes palettáját kínálja a gyártás minden lépéséhez (stenciltisztítás, téves nyomatok, beültetett panelek, berendezések, szerszámok). Az Inczédy & Inczédy Kft. fő feladatának tekinti az ügyfeleinek teljes körű támogatását a folyamat tervezésétől a megoldás implementálásán át a folyamatkövetésig.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény