FőoldalArchívumAgilent hírek oktatási intézményeknek
2008. október 22., szerda ::

Agilent hírek oktatási intézményeknek

Agilent alaplabor műszerei
Az Agilent hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, rengeteg ingyenesen hozzáférhető oktatási anyaggal, laboratóriumi mérések összeállításával és jelentős oktatási kedvezménnyel támogatja azt.Úgy gondoljuk, hogy az oktatásban dolgozók többsége már ismeri és ki is használja ezen lehetőségeket, de két új laboratóriumi összeállítás megjelenése lehetőséget ad egy rövid összefoglalásra. A laboratórium célja az alapműszerek mérési elvének és használatának elsajátítása.

Image Image
Agilent alaplabor felépítése

A mérési összeállítás oszcilloszkópot, digitális multimétert, függvénygenerátort, tápegységet és egy mérőpanelt tartalmaz. Ez utóbbi mellé magyar nyelvű oktatási anyagok, kidolgozott mérési feladatok és jegyzőkönyvek tartoznak.

Image Image
Agilent rádiófrekvenciás labor

A speciális képzési területű oktatási intézményeknek ajánlott az RF-laboratórium. A laboratórium célja RF áramkörök és kommunikációs rendszerek tervezésének és mérésének elsajátítása. Az alapszintű mérési összeállítás egy 3 GHz-es szignálgenerátorból, egy 3 GHz-es spektrumanalizátorból és egy RF adó-vevőt tartalmazó mérőpanelből áll. Ez utóbbi része az angol nyelvű, szerkeszthető oktatási anyag és kidolgozott mérési feladatok. Az összeállítás rugalmasan bővíthető hálózatanalizátorral, zajtényező mérővel, RF tervező és szimuláló programmal, valamint ezeket vezérlő grafikus fejlesztői környezettel.

Image Image
Agilent digitális laboratórium

A digitális modulációk laboratórium célja a ma használatos digitális modulációs formátumok megismerése és mérése, valamint különböző zavarok, illetve átviteli hibák hatásának vizsgálata a vett jel minőségére. Az alapszintű mérési összeállítás két függvénygenerátort és egy oszcilloszkópot, valamint a moduláló jelek előállítását vezérlő szoftvert és a vektor szignál analizáló szoftvert tartalmazza. A szoftvercsomag része az angol nyelvű oktatási anyag. Az összeállítás rugalmasan bővíthető RF generátorral és spektrumanalizátorral.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény