FőoldalArchívumVezetéknélküli fizetési rendszer a Wavecomtól
2008. október 01., szerda ::

Vezetéknélküli fizetési rendszer a Wavecomtól

A POS-terminálok azok a kártyaelfogadó rendszerek, amelyek a vásárlás helyén (point of sales) kerülnek telepítésre, és a vásárolt áruk ellenértékének rendezésére szolgálnak.Itthon már az üzletek nagy többségében találkozhatunk velük, használatuk megkönnyíti és olcsóbbá teszi életünket, hiszen míg a bankautomatából való készpénzfelvétel pénzbe kerül, addig a kártyás fizetés nem terheli plusz költséggel vásárlásunkat.


A Wavecom együttműködést írt alá a francia Ingenicóval, a fizetőterminálok világszerte ismert gyártójával. A megállapodás keretbe foglalja a jövőbeni együttműködést a vezeték nélküli terminálok mielőbbi, széles körű elterjesztésében.

Image Image
1. ábra. POS terminál
A költséghatékony és korszerű fizetési rendszer megoldása érdekében a két cég – az Ingenico, mint vezető a fizetőterminálok területén és a Wavecom, mint vezető a vezeték nélküli ipari technológiák területén – egyesítette erőit, hogy megalkossanak egy új generációs, vezeték nélküli fizetési rendszerarchitektúrát.

Az egyezséggel a Wavecom elsődleges vezeték nélküli technológiai szolgáltatójává vált a modern Ingenico termináloknak. Továbbá, a munka hatékonyságát növelendő, a két cég fejlesztési és kutatási csoportja együtt fog dolgozni, hogy saját tapasztalataikkal segítsék elő a legkorszerűbb és legolcsóbb rendszer előállítását. A feladat nem könnyű, ugyanis meg kell felelni mind a banki szektor által elvárt biztonsági követelményeknek, mind a fizetőterminálok területén nagy tapasztalatot szerzett Ingenico elvárásainak. Ugyanakkor fontos a vezeték nélküli világ technológiájában egyedülálló szakértelemmel rendelkező, és az abban úttörőként alapos tapasztalatokat szerzett Wavecom munkája is, amely biztosítani tudja a titkosított adatkommunikációt.

Image Image
2. ábra. Fastrack Supreme WCPU
Az úttörő munkának pedig kétségkívül az egyik legkitűnőbb alkotása a Q2686-os modulon alapuló Fastrack Supreme WCPU. Egyedülállósága tökéletes testreszabhatóságában rejlik, amely lehetővé teszi, hogy a gyári IES (Internal Expansion Socket) kártyák mellett (IO+USB, IO+USB+GPS, USB+GPS) bárki készíthessen a saját céljainak leginkább megfelelőt.

Akárcsak maguk a WCPU-k, az IES-kártyák is vezérelhetőek az OpenAT® szoftverrel.

Az IES használatával a szabványos Fastrack Supreme 10/20 eszköz bármilyen, változatos M2M-felhasználás részelemévé válhat, specifikus alkalmazások hajthatók végre olyan különböző területeken, mint a telemetria, multimédia, a különböző adatátviteli rendszerek, PLC-rendszerek, mérőórák leolvasása, flottakövetés, sport és gyógyászat, egyszóval az ipar olyan területein, amelyek automatizálásával nem csupán időt és energiát, de jelentős költséget is megtakarít felhasználója.

Ráadásul, tavaly óta a Wavecom kiterjesztett, 5 éves garanciát kínál a Q24 és a Q26 termékcsaládba tartozó eszközökre, hogy ezzel demonstrálja a vásárlók megelégedettségével szembeni elkötelezettségét, lehetővé téve az élenjáró, versenyképes termékek és szolgáltatások fejlesztését.

További információ

Legfrissebbek a szerzőtől: Kőrösi Gábor

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény