FőoldalArchívumBiztonságban a lakás!
2008. szeptember 24., szerda ::

Biztonságban a lakás!

A Logitech videó-megfigyelő kamerarendszere már Európában is kapható.A Logitech biztonsági kameráit saját magunk akár 15 perc alatt felszerelhetjük, a kamerák előtti mozgásról azonnal e-mail értesítést kapunk. Mostantól egy lakás vagy üzlethelység videó-távfelügyelete a hagyományos biztonsági rendszerek árának töredékéből is megoldható, és ehhez még csak hálózatot telepíteni vagy kábeleket fektetni sem kell.


A Logitech vállalat (tőzsdei jele az SWX-en: LOGN, tőzsdei jele a Nasdaq-on: LOGI) ma bejelentette, hogy a digitális-élettér portfoliójához nemrégiben hozzáadott biztonsági videokamerák most először Európában is kaphatók lesznek. Mindkét PC alapú megfigyelő-kamerához 15 perc alatt összeállítható „szereld magad" csomag tartozik. A telepített rendszer kérésünkre e-mail értesítőt küld, amikor mozgásérzékelői jeleznek, a kamerák képei pedig egy internetre csatlakoztatott számítógép segítségével távolról is ingyen, élőben nézhetők.

A lehető legegyszerűbb telepítés érdekében a Logitech vezeték nélküli videó-megfigyelő rendszere az újdonságnak számító HomePlug™ műszaki megoldást használja, ami a lakásban már meglévő elektromos hálózaton továbbítja a videojeleket. Ennek is köszönhető, hogy a rendszer akár 15 perc alatt üzembe helyezhető, és ehhez nem kell kábeleket elvezetni vagy hálózatot kiépíteni. A lakás biztosításához mindössze három egyszerű lépést kell megtenni: telepíteni a Logitech® Command Center szoftvert a számítógépre, bedugni az USB vevőegységet és csatlakoztatni a kamerákat az elektromos hálózatra. A HomePlug eljárással továbbított videókép titkosítva van, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

A kamerák felszerelése után azok képét élőben vagy felvételről is nyomon lehet követni. A látóterükben történő mozgást automatikusan érzékelik, és közvetlenül a számítógép merevlemezére rögzítenek, ahonnan egyszerű visszajátszani vagy archiválni az anyagokat.

Az intuitív PC-s felületen könnyű eligazodni és elvégezni a szükséges beállításokat.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény