FőoldalArchívumAz Autodesk Inc. bejelentette, hogy megkötötte a megállapodást a Moldflow Corp. felvásárlásáról
2008. szeptember 24., szerda ::

Az Autodesk Inc. bejelentette, hogy megkötötte a megállapodást a Moldflow Corp. felvásárlásáról

A 2D-s és 3D-s tervezői szoftvermegoldások vezető szállítójának tranzakciója megközelíti a 300 millió dollárt.Az Autodesk és a Moldflow vezető szoftvermegoldásai jóvoltából a tervezők előre megbecsülhetik és optimalizálhatják most már a műanyag alkatrészek viselkedését is a tervezési és gyártási folyamat korai fázisaiban.


A tranzakció lehetőséget ad az Autodesknek, hogy hatékony, elemzési és szimulációs opciókkal tovább fejleszthesse a vállalat digitális prototípus-készítésre kínált megoldásait az ipari formatervezők, a gépészmérnökök és a szerszámkészítők számára.

A megállapodás jól mutatja az Autodesk elkötelezettségét egy olyan átfogó digitális prototípus készítési megoldás kialakítása iránt, amellyel bármilyen méretű gépipari vállalat már a folyamatok korai szakaszaiban optimalizálhatja, ellenőrizheti és egyúttal fejlesztheti is a terveit. A felvásárlás révén az Autodesk digitális prototípus-készítési megoldását választó gépipari vállalatok számára, a műanyag-gyártáshoz kapcsolódó elemzési lehetőségek is könnyen elérhetővé válnak.

A 285 alkalmazottat foglalkoztató Moldflow, a műanyag-szimulációs szoftverpiac vezető fejlesztője, éves árbevétele 2007-ben elérte a 55,9 millió dollárt. A Framingham (Massachusetts állam, USA) székhelyű vállalat kutató-fejlesztő irodái Melbourne-ben (Ausztrália) és Ithaca városban (New York állam, USA) működnek, értékesítési irodái pedig a világ számos pontján megtalálhatók. A Moldflow termékeivel a felhasználók számos tervüket optimalizálhatják még a vállalaton belül, de már az új termékek fejlesztésének korai fázisában. A Moldflow termékei minden olyan felhasználó számára hasznosak lehetnek, akik műanyag alkatrészek tervezésével vagy gyártásával foglalkoznak. Így, többek között az ipariforma-tervezők, a gépészmérnökök, a számítógéppel támogatott gyártással foglalkozó mérnökök, a szerszámkészítők, valamint a folyamat- és a gyártómérnökök számára egyaránt.

A Moldflow egy bejegyzett védjegy, amely a Moldflow tulajdonában áll.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény