2008. szeptember 01., hétfő ::

Asymtec

Cseppképzős diszpenzerAz Asymtec cég Dispense Jet DJ-9000 típusú cseppképzős diszpenzere kis mennyiségű paszta- és folyadékcseppek pontosabb adagolását teszi lehetővé, mint a tűs diszpenzerek.
A berendezés adagolófeje kevesebb mint 10 perc alatt megtisztítható, és ha szükséges, akkor az alkatrészek is gyorsan kicserélhetők. Ez a berendezés a tűs diszpenzerekkel ellentétben nem húz szálat a paszta-, illetve folyadékcseppekből.


Ezért a diszpenzerfejnek nincs Z irányú mozgása. Két csepp kialakítása között nem szükséges a diszpenzerfej megállítása, mozgás közben („on the fly”) cseppent.
A cseppekből pontok, vonalak és tetszőleges síkbeli alakzatok egyaránt felhordhatók.
A berendezés további előnye, hogy adott időközönként megvizsgálja a lecseppentett pontok tömegét. Ebből kiszámolja, hogy mennyi pont kell egy adott mintázat kialakításához. Ezzel optimalizálható a felhordott paszták közötti távolság és a paszta mennyísége. Ezzel a diszpenzerrel többféle folyadék, például alátöltő (under filler) anyag, ragasztó, alakkövető bevonat, UV-ragasztó, ezüst-epoxi vezetőpaszta stb. vihető fel például a szerelőlemezekre.
A berendezés használatának további előnye, hogy csak kis mennységű adagolandó anyag megy kárba a fejtisztítás során. A cseppek elegendően kisméretűek a 0402 méretkódú alkatrészekhez szükséges forraszpaszta-lenyomatok készítéséhez.

Műszaki jellemzők:
· a felhordott anyag mennyisége: 400 mg/s,
· maximális nyomtatási sebesség: 200 pont/s,
· egy csepp minimális térfogata: 1 nl,
· a csepp átmérője: 50 µm,
· diszpenzerfej tömege (paszta nélkül): 400 g,
· a pasztatartó választéka: 5, 10, 30 cm3,
· folyadék nyomása: 0,3 ... 2 bar,
· fúvókanyílás átmérője: 0,050 … 1,0 mm.

További információért klikkeljen ide!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény