FőoldalArchívumAxis Communications
2008. szeptember 01., hétfő ::

Axis Communications

Az Axis plafonba süllyeszthető kamerája
Az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója bemutatta kompakt kialakítású dome hálózati kameráit, az AXIS M3011-et és M3014-et. A készülékeket úgy terveztek meg, hogy a süllyesztett, ezáltal feltűnésmentes kameraházat egyszerűen és gyorsan lehessen telepíteni.


Egyaránt támogatják a többszörös H.264 és Motion JPEG videostreameket, akár teljes képkockasebességgel is, de ugyanakkor szabadon optimalizálhatók a különböző minőségi követelmények és a sávszélesség függvényében.
„Csupán 9 cm széles és mindössze 3 cm-re emelkedik ki a plafonból, így az AXIS M3011/M3014 az egyik legvonzóbb választás a feltűnésmentes kamerákat keresők számára – nyilatkozta Anders Laurin, az Axis Communication ügyvezető alelnöke.
„Az AXIS M3011/ M3014 kamerák különleges kialakításuknak köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhetőek az álmennyezetre, ráadásul, mivel új generációs termékcsaládunkba tartoznak a H.264 tömörítési eljárásnak köszönhetően jó teljesítményt és egyedülálló stream­képességeket nyújtanak.”
Az Axis M3011-nak VGA (640X480), míg az M3014-nek 1,3 megapixeles (1280X1024) felbontása van. Az általuk alkalmazott progresszív letapogatás révén torzításmentes, teljes felbontású képet adnak még a mozgó tárgyakról és emberekről is, így az azonosítás egyszerűbb feladat. A kamerák a H.264 és Motion JPEG videostream-támogatásán kívül visszamenőlegesen kompatibilisek az MPEG-4 Part 2 technológiával is.
Az Axis Communications másik bemutatott új, kamerája a kiváló képminőségű, többszörös H.264 stream kezelésére képes, új generációs hálózati kamerákból álló portfoliójának új tagja, a P1311. Az Axis P1311 tökéletes megoldás iskolák, kiskereskedések és bankok videomegfigyelése számára, hiszen hatékonyan használja ki a rendelkezésre álló tárhelyet és sávszélességet.
„Az Axis P1311 egyszerre támogatja a többszörös H.264 és Motion JPEG videostreameket is, akár teljes képkocka­sebességgel is, de ugyanakkor szabadon optimalizálható a különböző minőségi követelmények és a sávszélesség függvényében” – nyilatkozta Anders Laurin.

Image Image
Hálózati kamera az Axistól
– „A különösen robusztus felépítésű, fémházas P1311 ideális válasz­tás olyan helyeken, ahol egy könnyen észlelhető kamera fő célja az elrettentés.”
Az Axis P1311 a progresszív letapogatásnak köszönhetően, kiváló képminőséget nyújt, ezáltal éles és tiszta képet ad a jól és a gyengén megvilágított területeken egyaránt. A H.264 és Motion JPEG videostream támogatásán kívül visszamenőlegesen kompatibilis az MPEG-4 Part 2 technológiával is.
A készülék SD/SDHC memóriafoglalattal is rendelkezik, amely helyi felvételek esetén nagyban hozzájárul a tárolási problémák elkerüléséhez. A PoE (Power over Ethernet – IEEE 802.3af) funkciónak köszönhetően a kamera a hálózati kábelen keresztül kapja az energiaellátást, és nincs szükség külön tápkábelre, így a telepítési költség is alacsonyabb. Az AXIS P1311 hálózati kamerák olyan intelligens video­funkciókkal is rendelkeznek, amilyen például a továbbfejlesztett, videoalapú mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamerarongálási kísérletek – például a letakarás vagy befestés – észlelése. Ezek a kamerák a piac legfejlettebb biztonsági és hálózatfelügyeleti tulajdonságait kínálják: állandó teljesítményű HTTPS titkosítást, IEEE 802.1X hitelesítést, IPv4/IPv6 protokollváltozatokat és szolgáltatásminőség-kezelést (QoS).
Az AXIS P1311 hálózati kamerákat az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development Partner program révén az iparág legnagyobb videófelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja. A készülék az Axis disztribútori csatornáin keresztül lesz elérhető.

További információért klikkeljen ide!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény