FőoldalArchívum200 millió forint már "házhoz jött"
2010. december 20., hétfő ::

200 millió forint már "házhoz jött"

Az idén először odaítélt "Kockázati és Magántőke Fórum elismerő oklevelét" a DBH Investment Zrt. és a Proinvest Hungary Kft. vehette át december 16-án este az ITD Hungary székházában

Az Ügynökség és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület idén márciusban különleges programsorozatot indított útjára. "A tőke házhoz jön" elnevezésű akció keretében a két szervezet rendszeresen szervez üzleti találkozókat, ún. "fórumokat", amelyen a kis- és középvállalkozások (KKV) képviselői találkozhatnak potenciális befektetővel. Már az első év is igen sikeres volt a program szempontjából, hiszen az egyik ilyen "fórumon" létrejött kapcsolat eredményeként a DBH Investment Zrt. úgy döntött, hogy 200 millió forintot invesztál az orvosieszköz-fejlesztésre és gyártásra szakosodott Proinvest Hungary Kft-be.

"A program sikerességét hangsúlyozza, hogy "A tőke házhoz jön" rendezvénysorozat keretében idén a jelentkező 54 kis- és középvállalkozónak 16 befektetőtársaság képviselőjével volt alkalma találkozni és személyes tárgyalást folytatni. A folyamatos partnerközvetítésnek köszönhetően az ITD Hungary további 52 vállalkozás számára biztosított hazai és külföldi befektetői kapcsolatot. E rendezvények és találkozók eredményeként 10 magyar KKV jutott be egy európai kockázati tőke verseny döntőjébe, a konkrét üzletkötés mellett pedig öt további projekt kecsegtet sikeres végkifejlettel" - hangsúlyozta az esemény zárórendezvényén Lukácsy Gergely, az ITD Hungary megbízott befektetési igazgatója.

A "Kockázati és Magántőke Fórum" december 16-i évzáró fogadásán a szervezők elismerő oklevéllel díjazták a program legsikeresebb résztvevőit. Így elismerésben részesült a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., valamint a Proinvest Hungary Kft.

Az üzleti és befektetési szolgáltatások piacán egyedi üzleti modelljéről ismert DBH Group egyrészt fizikai infrastruktúrát (szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), valamint az erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügy, üzleti adminisztráció és projektmenedzsment területeken), harmadrészt pedig kockázati tőkét biztosít a hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak. A cégcsoport 2008 őszén - az európai pénzügyi, befektetési piacon szerzett tapasztalataira alapozva - hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. A DBH Group rotterdami, budapesti, debreceni, miskolci valamint kassai és bukaresti irodájának szoros együttműködése révén számos befektetést hajtott végre az országban és régiónkban.

A Proinvest Hungary Kft. elsődlegesen fogtechnikai felhasználásra alkalmas cirkon megmunkáló központ fejlesztésére, gyártására és forgalmazására alakult vállalkozás. A cég egy olyan, Zirkon Drive nevű, CNC technológiával integrált, számítógép vezérlésű, fogtechnikai laboroknak szánt gyártóberendezést vezet be a hazai és nemzetközi piacra, amely különleges hatékonysággal és minőségben képes egyedi fogpótlásokat előállítani.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény