FőoldalArchívumIgazolt technológiákra épülő innováció a vákuumos gőzfázisú forrasztásban
2010. november 10., szerda ::

Igazolt technológiákra épülő innováció a vákuumos gőzfázisú forrasztásban

Az SMT 2009 kiállításon az IBL új gépkonstrukciót vezetett be egy már kipróbált Premium termékcsalád alapján. A teljesen új fejlesztésű család számos vevői ötlet és koncepció alapján készült. Ezt követően az IBL 2009-ben rukkolt elő az új Premium inline-sorozattal a Productronica kiállításon. 2010 áprilisában a Las Vegas-i Apex show-n, majd utána Európában az SMT kiállításon hivatalosan is bemutatta az új VAC-rendszert, mely teljessé teszi a Premium termékcsaládot

Az IBL a gép fehér és kék színű külső megjelenésén kívül a vezérlőrendszert is folyamatosan fejlesztette. Elsősorban a folyamatosan optimális forrasztási eredményre fókuszáltak, a folyamat beállításának maximális flexibilitásával kombinálva. Az SMD technológiával készülő teljesítményelektronika növekvő piaca megnövelte az üregmentes forrasztás iránti igényt. A gőzfázisú technológia igazolt és megbízható megoldást kínál, amely hőérzékeny folyamatokban is használható.
Az IBL a Fraunhofer Institute-tal együtt fejlesztette ki a szabadalmaztatott "In-Vapour vacuum" technológiát.
A folyamat állandó védőatmoszférát biztosít a forrasztási folyamat teljes időtartama alatt. Mivel nincs hőmérsékletesés a különböző folyamatlépések között, ezért nincs szükség a gőzkamra állandó újrafűtésére. Ez alacsony termikus stresszt eredményez a teljes folyamat során, és a felhasznált alkatrészek minősége és megbízhatósága szempontjából egyedülállóan igazolt előnyökkel jár.

Könnyen érthető működési koncepció

A szabadalmaztatott Soft Vapour Temperature Control (SVTC) lehetővé teszi a kezelő számára a precíz hőmérsékleti profilok beállítását a forrasztási folyamat során. A szinkron üzemmóddal (Syncro Mode) kombinálva a gép automatikusan beállítja a forrasztási folyamathoz szükséges hőprofilt, és biztosítja az optimális ismételhetőséget. Ez az egyértelműen definiált folyamatszabályzás támogatja a jobb termékminőséget, és kiküszöböli az idő- és munkaigényes javítást.
Az összes vákuum gőzfázisú forrasztó-rendszer alternatív módon működtethető a szokásos hőmérsékletiszint-beállítási üzemmódokkal is. Ennek a beállításnak az oka az egyszerűség és a még mindig viszonylag nagy piaci elterjedtség, a számos vevőnél történő alkalmazás.
Ezt a technológiát is az IBL fejlesztette ki és vezette be, először 1992-ben.

A kisiparitól az inline-sorozatgyártásig
Az új VAC645 és VAC665 vákuum gőzfázisú forrasztórendszerek egyedileg és sorozatgyártásban egyaránt üzemeltethetők, és utólag is átalakíthatóak inline-működésre, automata gyártósorba integrálva. Az IBL szabadalmaztatott "Cool Handling" Inline-technológiája kevés karbantartást igényel, a hőmérséklet-változások hiánya pedig maximálisan megbízhatóvá teszi a berendezést. Vákuummal és vákuum nélkül történő, váltakozó működés végezhető átállási időveszteség nélkül, ami lehetővé teszi a kezelő számára az egyedi forrasztási profilok biztosítását minden egyes termékhez.
Az IBL gőzfázisú forrasztótechnológia jövőbe mutató megoldás a mai forrasztási feladatokhoz. Vákuumtechnológiával kombinálva, szisztematikus és ideális mód a maximális minőségi követelmények eléréséhez.

Az ATT Hungária Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény