FőoldalArchívumVegyes valóság és 4k felbontás: a képalkotás új útjai Canon EXPO kiállításon
2010. november 08., hétfő ::

Vegyes valóság és 4k felbontás: a képalkotás új útjai Canon EXPO kiállításon

A Canon Europe a párizsi Canon EXPO kiállításon, közel 8.000 négyzetméteren ismertette az új Canon termékek és képfeldolgozási technológiai koncepciók széles skáláját. Ezek az innovációk formálhatják a képfeldolgozás jövőjét a fogyasztói, professzionális, üzleti és egészségügyi környezetekben egyaránt

A Canon megerősítette azon célját, hogy kategóriájukban elsőként fejlesszen elismert termékeket, és a folyamatos innováció történelmére építve új technológiákat mutatott be a képrögzítéstől kezdve a vegyes - fizikai és virtuális - valóságban való interakción át, a digitális radiográfiáig. A Canon továbbá bejelentette, hogy továbbfejleszti szolgáltatásait, és új Tanácsadó szolgáltatások üzletágának elindításával belép a vállalati információ- és adathordozó-kezelés piacára.

Képfeldolgozási innováció

A 2010-es párizsi Canon EXPO kiállításon október 12-14. között bemutatott új képfeldolgozási innovációk közül a legfontosabbak:

  • A "képfeldolgozás új perspektívája" zóna - a Canon képfeldolgozó technológiái segítségével egyedülálló betekintést nyújtott a látogatóknak a képek erejébe, akik úgy láthatták a képeket, ahogy eddig még soha - láthatóvá téve a láthatatlant.
  • Többfunkciós fényképezőgép - a kompakt és könnyű fényképezőgép rendkívül magas, 4000 képpontos felbontással támogatja a videók és az állóképek rögzítését. Munkahelyi és professzionális használatra is alkalmas, és egy olyan, újonnan kifejlesztett CMOS-érzékelőt tartalmaz, amely akár másodpercenként 60 képkockás sebességgel teszi lehetővé a videók rögzítését.
  • Interaktív vegyes valóság - a fizikai és virtuális világot valós időben keverve olyan vizuális élmény hozható létre, amelyben a felhasználók nem csupán vizuális térben "láthatják" a képeket, hanem irányíthatják és létre is hozhatják azokat. A Canon vegyes valóság koncepciórendszere egy olyan - beépített videokamerákkal és egy számítógéppel felszerelt -, fejre rögzíthető kijelzőt használ, amely videókat dolgoz fel a fizikai és virtuális valóságok vegyítéséhez.
  • Orvosi képfeldolgozás - új képfeldolgozási innovációk, a Canon első teljesen integrált, alacsony dózisú digitális radiográfiai rendszerétől a szemvizsgálati képfeldolgozó megoldásokig. Így az egészségügyi szakemberek többek között három dimenzióban ábrázolhatják a retinát, hogy gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhassák a betegségeket.

"A 2010-es párizsi Canon EXPO izgalmas betekintést nyújtott a Canon jövőképébe, és ezen keresztül abba, hogy hogyan építhetik be az emberek a képfeldolgozó technológiát személyes és munkahelyi életükbe. A képfeldolgozás innovációja a Canon üzleti stratégiájának központi eleme: a kiállításon összehoztuk a Canon jelenét és jövőképét, ezzel is bizonyítva a képek erejét" - mondta Ryoichi Bamba, a Canon európai, közép-keleti és afrikai ágazatának elnök-vezérigazgatója.

A Canon üzleti stratégiájának módosítása
A 2010-es párizsi EXPO kiállításon Fujio Mitarai, a Canon Inc. elnök-vezérigazgatója vitaindító beszédében a Canon következő öt évre vonatkozó üzleti stratégiájáról beszélt. E stratégia még jobban megerősíti a Canon globalizációval és sokszínűséggel kapcsolatos, hosszú ideje követett két fő stratégiai irányvonalát.

A Canon és az Océ
2010 márciusában a Canon az Océ többségi részvényesévé vált. Az Océ a professzionális felhasználók számára nyújtott dokumentumkezelő és nyomtató termékek és szolgáltatások egyik világvezető szolgáltatója. A Canon és az Océ először az EXPO kiállításon mutatták be együtt termékeiket és megoldásaikat: a professzionális nyomtatási piacon elérhető termelési kapacitású és nagyformátumú nyomtatórendszerek legszélesebb kínálatát. A két vállalat integrációjának tervezése folyamatban van: jelenleg is folynak a Canon és Océ termékkínálatok egyesítésének kezdeti lépései az európai, közel-keleti és afrikai régióban. Az Océ már értékesíti csatornáin keresztül a Canon termékválasztékát, a Canon pedig az év végén kezdi el értékesíteni az első Océ termékeit.

Canon EXPO 2010
A párizsi Canon EXPO 2010 egy globális kiállítás, melyet ötévente rendeznek meg a lenyűgöző Grande Halle de la Villette csarnokban, Párizsban. A közel 8.000 négyzetméteres területen a Canon - a "We Speak Image" koncepció jegyében - új otthoni és irodai termékekeit mutatja be, emellett rávilágít, hogy milyen hatással vannak a technológiai innovációk számos új üzleti területre. Ilyen területek a fogyasztói képfeldolgozó termékek, az irodai berendezések, a professzionális képadatkezelés és -továbbítás, a nyomtatóeszközök, az orvosi rendszerek és a biztonsági megoldások.

A Canon Océ nyomtatókat is értékesít a jövőben
A Canon a párizsi Canon EXPO 2010 kiállításon ismertette a Canon és az Océ közötti együttműködés eddigi eredményeit. A Canon EXPO kiállításon számos Océ terméket mutattak be, többek között a legújabb nagy sebességű monokróm nyomtatót, az Océ VarioPrint 6320 Ultra, és a nagy sebességű színes nyomtatót, az Océ JetStream 1000 modelleket. A Canon nagyformátumú motorjainak kiegészítéseként az Océ ColorWave 600 és az Océ Arizona 550 XT is kiállításra kerültek. A Canon és Océ eszközeinek együttes bemutatása is szemlélteti az ügyfeleknek, hogy mennyire egyszerű integrálni a két vállalat hardveres és szoftveres megoldásait.

"A két vállalat közötti szoros együttműködés azt jelenti, hogy kibővített termékválasztékot kínálhatunk ügyfeleink számára. Reméljük, hogy ez az együttműködés arra ösztönzi majd őket, hogy éljenek az új modellek nyújtotta lehetőségekkel" - mondta David Preskett, a Canon Europe professzionális nyomtatási részlegének igazgatója.

"Örömmel értékesítjük az Océ PRISMA szoftverhez kapcsolódó Canon nyomtatórendszereket, hiszen így ügyfeleinknek is teljes körű megoldásokat biztosíthatunk. Az együttműködés folyamatosan erősödik és reméljük, hogy a jövőben ügyfeleinknek is egyre több előnye származik belőle"
- mondta Nick Klitsie, az Océ dokumentumnyomtatási üzleti csoportjának irodai és nyomtatótermi alkalmazásokért felelős alelnöke.

Canon innovációk a szemészet és a digitális radiográfia területén
A Canon Europe a párizsi Canon EXPO 2010 kiállításon bejelentett új technológiákkal ismét tanúsította az orvosi képalkotás iránti elkötelezettségét. Az új innovációk célja, hogy javítsák az orvosi diagnosztika munkafolyamatának hatékonyságát, miközben biztosítják a betegek maximális kényelmét. Az elkövetkezendő öt évben a Canon növekedési stratégiájának egyik központi eleme az Orvostechnológiai üzletág.

Digitális radiográfia
Nagyérzékenységű és nagy felvételi sebességű dinamikus röntgenkép alkotás. A technológia - amelyet a 2010-es EXPO kiállításon mutattak be az új Canon Mobile C-karon keresztül - az egészségügyi szakemberek számára kínált első, teljesen integrált digitális radiográfiai rendszer. Az első olyan megoldás, melyet a Canon CSX újonnan kifejlesztett, lapos panelű röntgenes érzékelőjével szereltek fel.

A nagy felvételi sebesség a CSX érzékelő magas érzékenységével együtt azt jelenti, hogy a kiváló minőségű statikus röntgenképek és a modern fluoroszkópiás élő videók elkészítése esetén sokkal kevesebb röntgensugárzásra van szükség. A széles C-kar mélységén keresztül a beavatkozó és ortopéd sebészeteken a betegek testrészeinek nagyobb felülete vizsgálható meg. A Canon innovatív Mobile C-karja és a CSX lapos panelű érzékelő új mércét állít fel a radiológiai diagnosztika területén: segít az egészségügyi szakembereknek a diagnózis megállapításában és a kezelésben, mely hatalmas előnyt jelent a betegek ápolása és kényelme szempontjából egyaránt.

A teljesen integrált radiográfiai rendszerek elengedhetetlen képfeldolgozó eszközök a sebészek számára, a különböző ortopédiai és traumás műtétek, valamint az érrendszeri és nem érrendszeri kezelések esetében.

Szemészet
Az egészségügyi szakemberek a több formátumú képfeldolgozásnak köszönhetően könnyebben mutathatják be a klinikai eseteket. A két Canon XEED WUX -10 MII orvosi vetítő segítségével kiváló minőségű képeket rögzíthetnek a retináról, és háromdimenziós ábrázolást hozhatnak létre.

A könnyű Canon CR-2 digitális retina-fényképezőgép nem tágítja a pupillát. A készülékbe a Canon EOS digitális SLR-technológiáját építették be, és a retinafelvételekhez használható -15,1 megapixeles digitális fényképezőgéppel együtt speciálisan a szemfenék állapotának rögzítéséhez, dokumentálásához és ábrázolásához alakították ki. A CR-2 támogatja a glaukóma és a szemlencse egyéb rendellenességeinek, valamint olyan állapotoknak a korai felismerését, mint például a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

Új orvosi megoldások fejlesztése

A vállalatok közötti kép- és dokumentummegosztó rendszer kereszthivatkozásos információmegosztó platformja mérföldkőnek számít a kórházi informatikai megoldások terén. Összekapcsolja az orvosi információkat és a kimeneti berendezéseket, amellyel információmegosztó platformot hoz létre. A platform segítségével a különböző területeken dolgozó egészségügyi szakemberek gyorsan és könnyedén hozhatnak diagnosztikai döntéseket. A rendszer a Canon kép- és dokumentumfeldolgozó megoldásainak kombinálásával különböző helyekről támogatja a csoportos orvosi ellátást.

A retina-fényképezőgépbe integrált EOS-technológia és a kórházi informatikai rendszer egyaránt szemlélteti a Canon stratégiáját, amelynek fő célja a technológiák összekapcsolása és integrálása a különböző ágazatok és alkalmazások között, minden üzleti területen.

Jövőbeli orvostechnológiai megoldási koncepciók

A Canon a Canon EXPO kiállításon bemutatta jövőbeli orvostechnológiai rendszerét, egy fotoakusztikus diagnosztikai eszközt is, mellyel optikai és ultrahangos technológiák segítségével az emberi testbe lehet betekinteni. A Canon célja, hogy a fotoakusztikus képfeldolgozó technológiák fejlesztésével segítse a mellrák korai felismerését, és a kapcsolódó rosszindulatú elváltozások diagnosztizálását. Az új képdiagnosztikai eszköz sugárzásmentes, és nem igényel invazív beavatkozást. A Canon a kiállításon csak a koncepciót mutatta be, a kereskedelmi forgalomba helyezés időpontját még nem határozta meg.

A Canon 70 éves tapasztalattal rendelkezik az orvosi képalkotás, különösen a radiográfia és a szemészet területén. Ez a szakértelem az optikaikoherencia-tomográfia (Optical Coherence Tomography, OCT) terén vezető OPTOPOL lengyel vállalat felvásárlásával 2010 februárjában tovább erősödött. A retina betegségeinek korai felismerését segítő technológia területén jelentős növekedés várható, hiszen egyre gyakrabban fordulnak elő a retina elváltozásaiból korán felismerhető, a korral és életstílussal kapcsolatos betegségek, mint például a cukorbetegség.

"Az OPTOPOL OCT megoldásai a Canon optikai és képfeldolgozó technológiájával együtt egy újabb lépést jelent azon célunk elérésében, hogy világelsők legyünk az átfogó szemészeti diagnosztikai berendezések fejlesztése terén. Technológiai innovációink előzményeire építve, a Canon továbbra is komoly befektetéseket tervez az orvosi képfeldolgozás területén"
- mondta Yoshiyuki Masuko, a Canon Europe orvosi rendszerek részlegének rangidős igazgatója

Canon Medical Systems
A Canon 70 éve újító az orvostechnológiai megoldások területén. Az első orvosi alkalmazás - az 1940-ben bevezetett tuberkulózist szűrő innovatív röntgenalkalmazás - óta a Canon számos világelső eszközt mutatott be a radiográfia és szemészet területén. A kórházi környezetekben, az orvosi és szűrőközpontokban, valamint a szállítható eszközöket igénylő területeken a Canon digitális radiográfiai rendszereinek és szemészeti diagnosztikai berendezéseinek széles választékát használják. A Canon folyamatosan dolgozik a betegápolás, a képminőség, a szállíthatóság, a rugalmasság és a munkafolyamatok javításán.

További információt a Canon orvosi rendszereiről a következő linken talál: www.canon-europe.com/medical.

A Canon EXPO kiállítással kapcsolatos további információkat és videókat itt érheti el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény