FőoldalÜzletMikro-Technológiai Automata Mérőtű Szerelő és Ellenőrző Állomás
2023. március 09., csütörtök ::

Mikro-Technológiai Automata Mérőtű Szerelő és Ellenőrző Állomás

Az Equip-Test Kft. kommunikációs célul tűzte ki azt, hogy a GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00091 projekt keretén belül elnyert európai uniós források átlátható felhasználását biztosítsa, továbbá növelje ismertségét és elfogadottságát. Rövid és közérthető összefoglalójával hozzájárul a társadalmi ismertség növeléséhez is. A 398 123 505 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a vállalat fejlesztése azon társadalmi, szociális és gazdasági problémáknak a kezelését tudja majd jelentős mértékben segíteni, amelyek azt feltételezik, hogy „Magyarország egy összeszerelő ország”.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. Célja, hogy az Equip-Test Kft. által gyártott és az elektromos méréseknél használt precíziós eszközök, az úgynevezett rugós mérőtűk egy részének összeszerelése és ellenőrzése automata adagolással működő géppel, teljesen automatikusan történjen. Ezzel egyetemben a gyártott termékeinek egységnyi összeszerelési ideje gyorsabb lesz, egységnyi gyártási költsége csökken, továbbá a minőségellenőrzése is automatikusan történik. A fejlesztés eredményeként egy olyan precíziós összeszerelő berendezés jön létre, amely a következő tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkezik: automata mikro-precíziós alkatrész adagolás, automata termék összeszerelés, automata szelektálás a jó és a rossz darabokra, a megmért kész termékek ismeretében. Ezeknek köszönhetően a vállalat a jelenleg is alkalmazott kézi szereléshez képest sokkal hatékonyabban és magasabb minőségben tud majd ugyanolyan jellegű kész termékeket gyártani. Fő innovációnak az tekinthető majd, hogy megoldásra kerül a cég által gyártott mikro méretű, precíziós esztergákon esztergált vagy egyéb módon gyártott alkatrészek apró aranyozott alkatrészeinek adagolása, pozícionálása és ellenőrzése is. A projekt eredménye - a létrejövő technológia - a Mikro-Technológiai Automata Mérőtű Szerelő és Ellenőrző Állomás által tökéletesen összeszerelt rugós mérőtű lesz.

A projekt megvalósítása során a vállalat tapasztalatot gyűjt az automatizálás folyamataiban, az automatizáláshoz kapcsolódóan az elektromos vezérlő nyáklapok fejlesztésében és ezen nyomtatott áramköri vezérlők rendszerbe való integrálásában is. Természetesen a berendezés teljes programozását, a program fejlesztését és informatikai támogatását is a vállalat látja el. A fejlesztés során szerzett tapasztalatokat és a létrejött megoldásokat a cég a jövőben más gépek megépítéséhez is tudja majd alkalmazni, mint például egyéb tesztelő állomások vagy összeszerelő állomások esetében. A Mikro-Technológiai Automata Mérőtű Szerelő és Ellenőrző Állomáson az automata hossz/ellenállás/rugóerő ellenőrzési folyamat tekinthető a projekteredmény legfőbb eltérésének a versenytársak megoldásaihoz képest.

A vállalat a megvalósuló projekt megtérülését a befejezéstől számított pár éven belül biztosítottnak véli. Mivel az elektronikai ipar folyamatosan fejlődik, egyre több berendezésbe kerül úgynevezett „okos megoldás”, amely vezérléséhez nyáklap szükséges. A cég termékei iránti igény a világpiacon folyamatosan nő, hiszen az elektronikai gyártó vállalatok száma is folyamatosan nő, világszerte. Ez biztosítja a projekt eredményeként létrejövő tökéletes minőségű és versenyképesebb áron kínált termékeik iránti folyamatos igényt, ami pedig garantálja a projekteredmény rövid, közép és hosszú távú fenntarthatóságát, jövedelmezőségét és a bevételek utáni állami bevétel növekedését is. A cég fejlesztésének célcsoportja az elektronikai gyártó és fejlesztő vállalatok, szerte a világon.

A vállalat a Széchenyi Terv Plusz program alatt, a Magyar Kormány, valamint az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló támogatott fejlesztést a következő telephelyen valósítja meg: 2220 Vecsés, Vágóhíd utca 19. További információ kérhető a (+36) 1 533 3165 telefonszámon és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény