FőoldalÜzlet1,8 milliárd eurós rekord árbevétellel zárta a 2021-es évet a cargo-partner
2022. május 29., vasárnap ::

1,8 milliárd eurós rekord árbevétellel zárta a 2021-es évet a cargo-partner

A kihívásokkal teli piaci helyzetben a cargo-partner jelentős forgalom- és volumennövekedést produkált 2021-ben az üzleti tevékenysége minden területén. A sikeres növekedés a globális hálózatának kiépítésében és a raktárkapacitásának bővülésben is megmutatkozik.

Stabilitás és rugalmasság még a kihívásokkal teli időkben is – ezekre az alapelvekre épül a cargo-partner sikerének kulcsa. Miután a cég globális forgalma, a megalapulása óta először lépte át 2020-ban az egymilliárd eurós határt, további forgalomnövekedést produkált 2021-ben is. A cargo-partner forgalma a tavalyi évben a bázisidőszakhoz képest 72%-kal nőtt, ezzel meghaladva az 1,8 milliárd eurót.

Innovatív megoldások és hálózatbővítés

Stefan Krauter, a cargo-partner vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott a pozitív eredménnyel kapcsolatban: “Korán felismertük, hogy mi fog igazán számítani a COVID-válság idején és emiatt gyorsan le tudtuk reagálni a belső folyamataink és a szolgáltatási portfóliónk átalakítását. Tovább erősítettük régóta fennálló jelenlétünket Közép- és Kelet-Európában illetve Ázsiában, valamint stratégiailag fontos új célpiacokra is bejutottunk, irodát nyitva az Egyesült Királyságban, Görögországban, Észak-Macedóniában, Ausztráliában, és legutóbb Indonéziában is. Ott vagyunk és oda megyünk, ahol ügyfeleinknek szüksége van ránk, ezzel fejlesztjük cégünk fenntartható növekedését és a hosszú távú ügyfélkapcsolatainkat.”

A cargo-partner, FCL vasúti szállítások tekintetében 15 000 TEU-t kezelt a tavalyi évben, ami közel 40%-kal haladta meg a 2020-as összmennyiséget, míg az LCL vasúti szállítási volumen 66 000-ről 110 000 m³-re nőtt. Bár vasúti szolgáltatásunk az Új Selyem-úton keresztül jövő vonalon jelenleg szünetel az orosz–ukrán háború miatt, a cargo-partner több alternatívát is kínál az Ázsia és Koper közötti rendkívül sikeres "Adria Express Service" szolgáltatásával, továbbá egyedi charter megoldásaival. A tengeri áruszállítmányozás a kiélesedett piaci helyzet ellenére is rekordszintet ért el 2021-ben, 318 000 TEU-val.

A légi árufuvarozás fellendülése, valamint a közúti szállítás és a raktárlogisztika növekedése

A logisztikai szolgáltató volumen tekintetében minden területen egy vagy két számjegyű növekedést ért el, de az értékesítés legnagyobb befolyását a sohasem látott alacsony árufuvarozási díjaknak köszönhető. 2021-ben a legerősebb növekedés a légi szállítmányozásban volt tapasztalható: 180 000 tonnáról közel 240 000 tonnát meghaladó értékre nőtt. A több mint 32%-os növekedés, főként a cég kiterjedt charter és sürgős megoldásainak tulajdonítható, amelyek iránt az ügyfeleinek igénye egy ideje egyre csak nő.

A cargo-partner közúti szállítási és raktározási szolgáltatásainak bővülő választéka is hozzájárult a közúti szállítmányozási/logisztikai szegmens 19,3%-os növekedéséhez. A globális raktárterület 260 000 m²-ről több mint 280 000 m²-re nőtt, ugyanis a cargo-partner új raktárkapacitás-bővítésekbe kezdett többek között Németországban, Horvátországban, Szlovéniában, Kínában és Thaiföldön. Ez a növekedés természetesen az alkalmazottak számában is megmutatkozik: a cargo-partner csapata több mint 500 új alkalmazottal nőtt 2021-ben és jelenleg 40 országban 3900 főt foglalkoztat.

A cargo-partnerről

A cargo-partner magántulajdonban lévő, teljes körű info-logisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén közel 40 év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. Az 1983-ban alapított cargo-partner forgalma 2021-ben meghaladta a több mint egymilliárd eurós árbevételt, és jelenleg világszerte 3900 főt alkalmaz.

(X)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény